torstai 16. toukokuuta 2019

Laku-sitruunajuustokakku


200 g digestivekeksejä (14 kpl)
75 g voita

Puoli pussia 200g lakuja
2 dl kuohukermaa
Sitruuna
1 prk mascarponejuustoa
4 dl vispikerma
0,5 dl tomusokeria

Jauha keksit ja lisää sula voi sekaan.
Painele reunavuoan ja reunakalvon sisään suoraan tarjoilualustalle.

Sulata lakut kuumassa kermassa kattilassa. Sekoittele. Tulee paksua kinuskia. Keitin yli 30min. Lopuksi voi kaataa kapeaan kulhoon ja yrittää soseuttaa sauvasekoittimella.

Raasta kuori ja purista mehu sitruunasta. Siivilöi. Lisää kuoriraaste mehuun odottamaan. Sekoita puoleen purkkiin mascarponea sitruuna. Lisää yli puolet vaahdotetusta vispistä. Lisää tomusokeri. Jätä odottamaa.

Lisää lakukinuskiin mascarpone ja vaahdotettua vispiä. Lopuksi lisää loppuun vispiin.

Kaada pohjalle lakutäyte ja sitruunatäyte ja jähmetä jääkaapissa yön yli kakkukuvussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti