perjantai 4. huhtikuuta 2014

Omenakeikauskakku

Ihan parhain omenapiirakka mitä voi olla. Niin herkullista kosteaa ja makeaa, maistuu hyvältä ilman vaniljajäätelöäkin.





20 cm vuoan pohjalle:
0,25 dl juoksevaa margariinia
0,5 dl fariinisokeria
2 omenaa

Taikina:
0,75 dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1,25 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Leikkaa sopiva leivinpaperiympyrä irtopohjavuoan pohjalle. Levitä pohjalle pullasudilla juokseva margariini ja fariinisokeri sekaisin. Kuori ja leikkaa omenat siivuiksi ja leikkaa siivut vielä kahtia, niin ne on helpompi syödä piirakassa. Asettele ne vuokaan.

Sekoita taikinan juokseva margariini ja sokeri yhteen. Lisää kananmuna. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Kaada ja tasoita taikina omenasiivujen päälle vuokaan. Paista kakkua 180 asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Laita uunin pohjalle pelti, koska vuoka saattaa vuotaa. Kumoa tarjoiluvadille. Tarjoa ilman tai vaniljajäätelön kanssa. Tuplaa määrät jos haluat tehdä isomman kakun 24 tai 26 cm vuokaan.

1 kommentti:

  1. Ihanaa... omenoita ois mutta ei ihan tähän aikaan enää illasta viitti ;)

    VastaaPoista