maanantai 14. lokakuuta 2013

Omena-kauramurupiirakka

Omenat piirakassa. Päällä kauraista murua.



Piirakkavuoka

Piirakkapohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,25 dl sokeria
0,75 dl juoksevaa margariinia
1 muna
1 dl maitoa

Päälle:
3 omenaa viipaloituna

Kauramuru:
0,5 dl juoksevaa margariinia
0,5 dl tummaa siirappia
1,5 dl kaurahiutaleita

Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri, sokeri ja juokseva margariini. Lisää maito ja sekoita. Lisää muna. Sekoita nopeasti löysäksi taikinaksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Ripottele päälle omenasiivut. Sekoita päällisen aineet yhteen ja levitä pinnalle. Paista piirakka 225 asteessa 20 minuuttia. Tarjoa hyvän vaniljajäden kanssa.


1 kommentti: