26 cm irtopohjavuoka
Sienikakkupohja:
5 kananmunaa
2,5 dl sokeria
2,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,25 dl kiehuvaa vettä
Kostutus:
3 dl maitoa
Sitruunatäyte kahteen väliin:
1 dl sokeria
1 dl vettä
2 sitruunan raastettu kuori
2 sitruunan mehu
2 rkl perunajauhoja
5 dl flora vispiä
Koristelu:
5 dl flora vispiä: eristeeksi ja reunapursotukset
sokerimassapinta, sokerimassakoristeet
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi mikrossa ja kun vaahto on valmista jatka sekoitusta täydellä teholla ja kaada vesi pieninä erinä sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 35 min. Kokeile kypsyys tikulla. Kumoa ja leikkaa kolmeen osaan jäähtyneenä.
Tee sitruunakiisseli vähän etukäteen. Laita kattilaan kaikki aineet lukuun ottamatta vispiä. Sekoita hyvin ja anna kuumentua kattilassa kunnes kiehahtaa. Anna jäähtyä hyvin. Vaahdota vispi ja lisää sen joukkoon hyvin jäähtynyt sitruunakiisseli. Kostuta ja kokoa kakku ja anna makujen tasoittua seuraavaan päivään. Koristele. Säilytä sokerimassalla koristettua kakkua ilman kupua kosteuden ehkäisemiseksi.
Huomioita: sokerimassapinnan voi kaulia tomusokerin sijasta myös perunajauhojen avulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti