tiistai 23. lokakuuta 2012

Kurpitsakakku

Testasin heti uusia lehtimuottejani ja tein kurpitsan muotoisen kakun. Täytteenä daimkerma.



Iittalan pienempi teemakulho

Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
noin 0,5 dl vettä

Daimkerma:
1 tupladaimpatukka
2,5 dl flora vispiä

Koristelu:
eristeeksi pari lusikallista turkkilaista jogurttia
pinta sokerimassaa
koristeet sokerimassaa


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon varovasti. Levitä leivinpaperille tasaisesti. Paista uunissa 225 °C 7-10 min. Kumoa leivinpaperille.

Leikkaa pohjasta neljä sopivaa erikokoista rinkulaa. Vuoraa kulho kelmulla.

Täytettä varten rouhi patukka. Vispaa flora vispi ja sekoita rouhe sekaan.

Rakenna kakku kulhoon. Muista kostutus.

Anna seistä yön yli jääkaapissa. Kumoa lautaselle ja koristele.

2 kommenttia: