PUNAHERUKKA-VALKOSUKLAAMUFFINSSIT:
8.4.12
12 kpl
100 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
noin 3-4 dl punaherukoita
12 palaa valkosuklaata
Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan maidon kanssa vuorotellen. Sekoita punaherukat jäisiniä taikinaan. Täytä muffinssivuoat puolilleen ja laita valkosuklaapala ja täytä täyteen. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.
VALKOSUKLAAMUFFINSSIT:
13.10.11
12 kpl
150 g voita (tai 1,5 dl juoksevaa margariinia)
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
100 g valkosuklaata pieninä paloina
Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan maidon kanssa vuorotellen.
Pilko valkosuklaa veitsellä paloiksi ja sekoita taikinaan. Täytä muffinssivuoat. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.
SUKLAAMUFFINSSIT:
13.10.11
12 kpl
150 g voita (tai 1,5 dl juoksevaa margariinia)
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
100 g tummaa suklaata pieninä paloina
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan maidon kanssa vuorotellen.
Pilko suklaa veitsellä paloiksi ja sekoita taikinaan. Täytä muffinssivuoat. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.
VANILJAKREEMIMUFFINSSIT
13.10.11
12 kpl
Perus muffinssitaikina:
150 g voita (tai 1,5 dl juoksevaa margariinia)
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Vaniljakreemitäyte:
1 dl vettä
0,5 dl vaniljakreemijauhetta (Milletti)
Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan maidon kanssa vuorotellen.
Tee täyte sekoittamalla jauhe kylmään veteen nopeasti. Lisää vielä jauhetta tarvittaessa, että kun hetken päästä täyte kiinteytyy, se on paksua.
Täytä muffinssivuoat puolilleen. Tee kuoppa pienellä lusikalla ja nosta nokare täytettä keskelle. Peitä lopulla taikinalla. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.
OMENA-KANELIMUFFINSSIT:
13.10.1112 kpl
150 g voita (tai 1,5 dl juoksevaa margariinia)
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
2 omenaa
noin 0,5-1 tl kanelia
Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan maidon kanssa vuorotellen.
Kuori ja pilko omenat. Sekoita palat ja kaneli taikinaan. Täytä muffinssivuoat . Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.
RAPARPERI-VALKOSUKLAAMUFFINSSIT:
kaksi eri reseptiä
27.5.11
Molemmat reseptit:
150 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
noin 4 dl raparperikuutioita
12 palaa valkosuklaata
100 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoanoin
4 dl raparperikuutioita
12 palaa valkosuklaata
Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan maidon kanssa vuorotellen.
Sekoita taikinan joukkoon pakastettuja raparperin paloja. Täytä vuoan kolot puolilleen, aseta keskelle Pandan valkosuklaapala ja täytä kolot taikinalla.
Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.
VAAHTERASIIRAPPI-PEKAANIPÄHKINÄMUFFINSSIT:
4.1.11
Resepti löytyy Lunni leipoo-blogista.
9 kpl
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
0,5 dl vaahterasiirappia
0,5 dl maitoa
1 kypsä banaani (laitoin 2 junioribanaania)
1 muna
0,5 dl rypsiöljyä
Rouhi pekaanipähkinät pienemmiksi ja sekoita melkein kaikki pähkinät kuivien aineiden kanssa. Muussaa banaani haarukalla ja sekoita se toisessa kulhossa maidon, munan, vaahterasiirapin ja öljyn kanssa. Yhdistä kuivat aineet märkiin ja sekoita nopeasti yhteen. Annostele seos muffinssivuokiin ja ripottele loput pähkinät muffinssien päälle. Paista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia.
MUTAKAKKUMUFFINSSIT:
5.9.10
Ohje on Ewelyniltä.
noin 12 kpl
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoa
1 dl kaakaota
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
0,5 dl juoksevaa margariinia
0,5 dl öljyä
1 dl vaaleaa siirappia
100 g tummaa suklaata
Sulata suklaa varovasti mikrossa välillä sekoittaen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, kaakao, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita juokseva margariini, siirappi ja öljy keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää jauhoseos, sekä lopuksi sulatettu suklaa. Annostele muffinssivuokiin, paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä jääkaapissa täysin kylmäksi.
Muffinssit voi koristella esim vispivaahdolla; painaumaan saisi helposti pursotettua, mutta en jaksanut ja mielestäni eivät kaivanneetkaan mitään lisuketta.
SUKLAAMUFFINSSIT:
30.8.10
10 kpl
100 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
100 g rouhittua rainbow leivontasuklaata
Sekoita rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan maidon kanssa vuorotellen. Rouhi suklaa ja sekoita taikinaan. Täytä muffinssivuoat. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.
PÄHKINÄ-SUKLAAMUFFINSSIT:
24.8.10
12 kpl
100 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
noin 100 g rouhittuja pähkinöitä (laitoin Rainbown pähkinäsekoitusta)
noin 100 g rouhittua maitosuklaata
Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan maidon kanssa vuorotellen. Rouhi pähkinät ja suklaa esimerkiksi tehosekoittimen terällä ja sekoita taikinaan. Täytä muffinssivuoat. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti