keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Brookies

Testasin uudeksi hitiksi noussutta Brookieta, eli Cookien ja Brownien yhdistelmää. Rapea keksi suklaisen pohjan päällä vie kielen mennessään. Käytin omaa suosikki-browniepohjaa ja keksikerroksen reseptin otin Unelmaa leipomassa-blogista.





Vuoka 15 x 20 cm

Brownie-taikina:
100 g tummaa suklaata
100 g voita
2 munaa
1,5 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria

Cookie-taikina:
100 g voita
0,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
75-100 g karkeaksi pilkottua suklaata

Brownies: Sulata voi mikrossa ja lisää sekaan paloiteltu suklaa. Sulattele vielä lisää, että suklaa sulaa kokonaan. Sekoita yhteen sokeri, jauhot ja vaniljasokeri. Lisää sekaan vähän jäähtynyt suklaa-voisula. Lisää viimeisenä munat yksitellen nopeasti vatkaten. Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan.

Cookies: Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi pilkottu suklaa ja sekoita. Laita lusikan avulla taikinanokareita brownie-taikinan päälle ja levitä tasaiseksi.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti