tiistai 2. lokakuuta 2012

Pestoleipää

Laitoin taikinaan punaista pestoa ja muotoilin solmuleipiä.


1,5 dl maitoa
1 dl vettä
puolikas hiivapala
3 rkl siirappia
2,5 dl sämpyläjauhoja

1 tl sormisuolaa
0,5 dl öljyä
noin 3 rkl punaista pestoa
1,5 dl sämpyläjauhoja
2 dl vehnäjauhoja

voiteluun öljy-vesiseosta noin 3+3 rkl

Lämmitä maito ja vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita nesteen joukkoon tuorehiiva. Lisää siirappi ja sämpyläjauhot. Sekoita 5 minuuttia tasaiseksi ja nosta kulho lämpimään vesihauteeseen kohoamaan. Juuri on valmis, kun se kuplii ja on kohonnut.

Lisää juureen suola, öljy, pesto ja jauhot. Alusta taikinaa tasaiseksi, lisää tarvittaessa vielä jauhoja. Leivo taikinasta 4 solmuleipää pellille ja anna kohota liinan alla. Voitele vesi-öljy-seoksella. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! :-) Voisin kokeilla itsekin! Maistuiko tuo pesto leivissä minkä verran?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peston maku tuli reilusti esiin valmiista leivistä, jopa niinkin paljon, että huomasimme näiden sopivan paremmin iltaan kuin aamupalaksi.

      Poista