maanantai 10. maaliskuuta 2014

Rahka-omenakakku

Rahkakakun pehmoinen ja kermainen täyte sulaa suuhun. Voisi kokeilla vaikka mustikoillakin.




20 cm irtopohjavuoka

Murotaikina:
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
250 g maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
1 rkl perunajauhoja
1 kananmuna
0,75 dl sokeria
1/4 sitruunan mehu
0,5 tl vaniljasokeria

Päälle:
kaksi omenaa ja kanelia ja sokeria

Valmista pohja. Sekoita juokseva margariini ja sokeri. Lisää muna ja sekoita. Lisää jauho-leivinjauheseos. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Kuori ja viipaloi omenat.

Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään. Kaada vuokaan. Asettele päälle omenaviipaleet. Paista 175 asteessa noin 35 min. Anna jäähtyä täysin kylmäksi ja irroita vasta sitten vuoasta. Kun kakku on täysin kylmä täyte on kiinteää.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen, listalle menee! :D

    VastaaPoista
  2. Nami! Rahka ja omenat, tykkään niistä! Hyvä kakku.

    VastaaPoista