keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Suklaa-appelsiinikakku

Tuhtia ja hirmuisen hyvää suklaakakkua appelsiinitäytteellä vein pikkuveljen synttäreille.




24 cm irtopohjavuoka


Suklaakakkupohja:
4 munaa
2 dl sokeria
150 g voita
200 g tummaa suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl vispikermaa tai kuohukermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
200 g appelsiinimarmeladia

Kuorrute:
1 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata
2 tl voita

Koristelu:
3 palaa valkosuklaata
pehmeitä hopeakuulia

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi mikrossa. Lisää suklaa paloina sulatetun voin joukkoon ja sekoita. Tarvittaessa sulata vielä hetki lisää mikrossa että suklaa sulaa. Lisää jäähtynyt seos munavaahtoon samalla varovasti sekoittaen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina hyvin voideltuun, vehnäjauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes puutikkuun ei jää taikinaa. Kakku jää vähän kosteaksi sisältä. Anna kakun jäähtyä hetken, ennen kuin kumoat. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan.

Vaahdota kerma. Sekoita yhteen appelsiinituorejuusto ja appelsiinimarmeladi. Lisää vispattu kerma varovasti. Kokoa kakku laittamalla kaikki täytteestä yhteen väliin.

Valmista kuorrute kattilassa. Kuumenna kuohukerma niin että se nopeasti kiehahtaa, lisää suklaat ja kuumenna tarvittaessa hiukan lisää ja sekoita kunnes kuorrutus on tasaista. varo ettei tule ilmakuplia. Sekoita lopuksi pieni voinokare joukkoon. Kaada kuorrutus kakun päälle ja tasoita lastalla pinta ja levitä reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa kymmenisen minuuttia ennen koristelua.

Sulata valkosuklaa mini-minigrippussissa mikrossa ja leikkaa kulmaan pieni aukko saksilla. Spritsaa kakun päälle ruudukko ja asettele nopeasti pehmeitä hopeakuulia ennen kuin valkosuklaa jähmettyy liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti