perjantai 22. maaliskuuta 2013

Rahkapiirakka

Perus rahkapiirakka muropohjalla, herkkua ja sopii hyvin tulevaan pääsiäiseenkin.





26 cm irtopohjavuoka tai piirakkavuoka

Murotaikina:
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
250 g rahkaa
2 dl vispikermaa
1 muna
puolikkaan sitruunan mehu
0,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muut aineet. Painele taikina voidellun piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle.

Sekoita täytteen ainekset hyvin yhteen ja kaada pohjan päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia, että täyte hyytyy, mutta ei ruskistu. Anna jäähtyä hyvin ennen irtopohjavuoasta siirtämistä ja leikkaamista.


2 kommenttia:

  1. Yam, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! Näyttää niin herkulliselta :)

    VastaaPoista
  2. Ihana vaatimattoman kaunis herkku!
    Minun unelma!

    VastaaPoista