maanantai 19. elokuuta 2013

Limoncello-juustokakku

Hyvää ja raikasta kakkua lämpimänä kesäsunnuntaina landella viimeisenä lomapäivänä. Ennen tarjoilua asettelin punaherukoita lautaselle kakun ympärille, mutta kamera ei ollut mukana niin palakuvakin jäi ottamatta.


 


irtopohjavuoka 24 cm halkaisija

Pohja:
200 g digestive-keksejä (14 kpl)
75 g voita

Täyte:
250 g mascarponejuustoa
100 g philadelphiajuustoa
0,75 dl limoncello-likööriä
3 limen mehu (säästä tilkka liivatelehtien sulatukseen) (osa mehusta mitä käytin oli valmismehua vihreä pullo)
1 limen kuori
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
5 liivatelehteä + tilkka limen mehua

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään runsaaseen veteen.

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi. Painele seos suoraan tarjoilualustalle irtopohjavuoan reunojen sisäpuolelle ja käytä halutessasi reunakalvoa.

Sekoita yhteen juustot, limoncello-likööri, limen mehu (säästä tilkka liivatelehtien sulatukseen) ja sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa.

Kuumenna tilkka limen mehua kattilassa ja purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja pudota kattilaan. Anna lehtien sulaa kokonaan, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia heilutellen. Kaada juustoseokseen pieni tilkka kerrallaan ja sekoita seosta samalla tehosekoittimella tai lusikalla hyvin. Viimeiseksi nostele vatkattu kerma varovasti sekaan. Kaada vuokaan keksipohjan päälle.

Päällä 3 palaa pandan valkosuklaata kuorimaveitsellä raastettuna. Koristeet sokerimassaa.

6 kommenttia:

  1. hyvältä kuulostaa! ja näyttää herkulta :))

    VastaaPoista
  2. Meillä jäi juhlista muutama lime käyttämättä, ja voisinkin leivoskella niistä vaikkapa tämän herkulta kuulostavan jutun tai sitten aikaisemmin esittelemäsi key-lime-pien!

    VastaaPoista
  3. Voikohan tuon limoncello liköörin korvata jollain? En millään raaskisi ostaa kallista, isoa pulloa alle desin takia :D Eihän kakku tietenkään sitten ole täysin sama, mutta kuitenkin.

    VastaaPoista
  4. Eipä sitä minun mielestäni voi korvata, vain sitruunalikööri toimii, koska muuten kakusta tulee aivan toisen makuinen, kuten arvelitkin. Sitruunaisia juustokakun reseptejä löytyy tietysti erikseen. Limoncello on kyllä hyvää ihan juotunakin, en usko että pullo menisi hukkaan :)

    VastaaPoista
  5. Luetkohan vielä kommentteja? Tämä kuulostaa aivan ihanalta kakulta, mietin vain, olisikohan liivatteita uskaltanut vähentää esim. 3 kappaleeseen? Vai kuinka "tiivistä" tästä tuli? Tykkään yleensä pehmeistä juustokakuista, en kovin tiiviistä rakenteesta. Entä muistatko kuinka vahva tuo liköörin maku oli? Sen soisi tietysti maistuvan, kun on kyseessä Limoncello-kakku ;D

    VastaaPoista