perjantai 7. syyskuuta 2012

Omena-kaurapaistos rommilla

Anoppi antoi omenoita (valkeaa kuulasta). Sattumalta juuri tänään eteen tuli uusi resepti omena-kaurapaistoksesta, johon tulee rommia. Pitihän se heti kokeilla. Hyvää! Rommi ei maistunut juurikaan, mutta ihanan kosteita ja maukkaita tuli omenalohkoista. Resepti Pumpkin jamilta pienennettynä.


Vuoka 35x25 cm tai muu

4-5 omenaa
0,25 dl rommia
0,5 tl kanelia
75 g voita
0,75 dl fariinisokeria
2 dl kaurahiutaleita


Kuori ja lohko omenat laakeaan, voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle rommi ja anna marinoitua niin kauan kuin maltat (käytännössä kuitenkin vartista pariin tuntiin). Ripottele pinnalle kanelia. Sulata voi ja lisää fariinisokeri ja kaurahiutaleet. Levitä seos omenalohkojen päälle. Paista paistosta 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

6 kommenttia:

  1. Rommin lisäminen on hyvä idea. Olen itsekin suunnitellut kaura-omanepaistoksen valmistamista. Hyvin on sinulla onnistunut.

    VastaaPoista
  2. Itse tykkään kanssa tosi paljon kaura-omenapaistoksesta, mutta ikinä en ole testannut lisätä rommia!:) Hyvä idea, rommi sopii varmaan tosi hyvin!:)

    VastaaPoista
  3. Kaura-omenapaistosta täytyy kyllä tehdä joka syksy, ja moneen kertaan. On se vaan aina niin hyvää, vuodesta toiseen..! Kiva idea lisätä rommia, enpä ole ennen kuullut :)

    VastaaPoista
  4. Palasinkin takaisin vuodatukseen =)

    VastaaPoista
  5. Rommeja on monenlaatuisia ja makuisia - mitä suosittelisit käytettäväksi tässä reseptissä? Alahyllyn kitkeriä vai ylähyllyn pehmeitä rommeja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän sellaista kuin Captain Morgan, Black Jamaica rom kaikkeen leivontaan, koska sitä anoppini suositteli aikoinaan, kun antoi Sacher-kakkunsa reseptin. Siihen kakkuun kuulemma ainoa oikea rommi, ja samaa mieltä olen minäkin. Sopii hyvin myös rommikaakaoon. Eikä se pahalta maistu lasistakaan :)

      Poista