tiistai 25. maaliskuuta 2014

Chocolate chip cookie cup

Löysin ihanan kuuloisen keksiohjeen Wickes Sweet Kitchen-blogista. Kekseistä tulee vuoissa paistettuna muhkeita ja maku on superherkullinen. Suosittelen kokeilemaan näitä runsaasta voin ja sokerin määrästä huolimatta.

Vähensin reilusti suklaan määrää, ja kekseissä oli lopulta kuitenkin todella paljon suklaata, joten reseptin mukainen määrä olisi ollut mielestäni ihan liikaa. Itse paistoin keksejä vartin verran, koska eivät mielestäni ennen sitä olleet tarpeeksi kypsiä, vaikka reseptissä painotetaan että liikaa ei saa paistaa. En tykkää syödä raakaa tahmeaa taikinaa, ja tällä paistoajalla tuli ihan täydellisiä pehmeitä keksejä, ei murenevia eikä ollenkaan kovia. Tässä ohje miten minä tein. Keksit ovat parhaita vielä lämpiminä, mutta ne säilyvät huoneen lämmössä folion suojissa jos keksejä jää yli :)



24 kpl

170 g voita
2 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
170 g valkosuklaata ja/tai tummaa suklaata

Pilko suklaat karkeasti veitsellä. Laita muffinipellin koloihin paperivuoat. Sekoita yhteen voi ja sokerit hyvin. Lisää kananmuna ja sekoita. Lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi suklaamurut ja sekoita vielä. Laita taikina jääkaappiin noin 5-30 minuutiksi. Pyörittele pingispallon kokoisia palloja (12 kpl) ja laita muffinivuokaan paperivuokiin. Älä litistä. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Nosta vuoat pois muffinipellistä ja tee toinen satsi (12 kpl) samalla tavalla. Irroita paperivuoista ja laita tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti