keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Runebergintortut

Nopealla päätöksellä kaapin aineksista tekaisin Runebergintorttuja, mukaillen aiempaa ohjetta joka blogista löytyy. Mantelirouheen korvasin mantelimassalla. Tuhteja ja kosteita.




6 kpl

0,5 dl juoksevaa margariinia

0,75 dl sokeria
1 kananmuna
1,75 dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
75 g mantelimassaa (puoli pötköä)
75 g digestivekeksejä (5 kpl)
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia

Kostutus: 
noin 0,25 dl rommia:vettä, noin 1:2

Päälle:
vadelmahilloa
sokerikuorrutetta tuubista

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Jauha keksit jauhoksi. Sekoita keskenään sula voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää taikinaan kananmuna sekoittaen. Lisää maito. Lisää taikinaan mantelimassa pieneksi revittynä, jauhetut keksit, vehnäjauhot, leivinjauhe, kardemumma sekä kaneli. Sekoita tasaiseksi. Täytä muffinssivuoat, jotka ovat muffinssipellillä. Paista torttuja 200 asteessa noin 25 minuutin ajan, kunnes leivokset ovat saaneet kullanruskean sävyn eikä tikkuun tartu taikinaa.

Kostuta tortut vasta jäähtyneenä. Irroita tortut muffinssivuoista. Sekoita keskenään rommi ja vesi, sivele seosta torttuihin sudilla alta sivuilta ja päältä. Laita keskelle nokare vadelmahilloa ja pursota rengas kuorrutteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti