maanantai 19. tammikuuta 2015

Makea punaherukkapiirakka

Tätä pitää tehdä uudestaan. Todella hyvää piirakkaa; makeaa ja pehmeää ja kirpeitä punaherukoita. Ohje Lämmöllä tehtyä-blogista johon vaihdoin kermaviilin turkkilaiseen jogurttiin ja jätin vaniljasokerin pois. Eli hyvin yksinkertaisista aineksista helppo piirakka.


piirakkavuoka

Murotaikinapohja:
1 dl juoksevaa margariinia tai 100 g voita
1 dl sokeria 
1 muna 
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta 

Täyte:
1 tölkki kondensoitua maitoa (ei keitettyä) 
200 g turkkilaista jogurttia 
1 muna 
noin 5 dl pakastettuja punaherukoita

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muut aineet. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada marjat pohjalle. Sekoita muut täytteen ainekset yhteen ja kaada marjojen päälle. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. 

2 kommenttia:

  1. Nam, tämä näyttää ja kuulostaa herkulliselta - ja nopealta tehdä :)

    VastaaPoista
  2. Tätä pitää kyllä kokeilla! Herkullista :)

    VastaaPoista