keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Seeprasuklaakakku

Monissa blogeissa on tehty seeprapaloja, minä pistin summan mutikassa taikinat kakkuvuokaan, jolloin tuloksena korkea pitkään kypsynyt kakkumallinen herkku. Hirmu tuhtia kakkua, pakastin sai osansa. Tuli mieleen, että tätä voisi tuunata talven tullessa rommilla. Koristelut tällä kertaa kaakaojauheella.



20 cm irtopohjavuoka

Suklaakakku:
100 g tummaa suklaata
100 g voita1 1/2 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
3 munaa
1,75 dl vehnäjauhoja

Juustokakku:
200 g philadelphiajuustoa
0,75 dl sokeria
1 muna
4 tl vehnäjauhoja
0,25 tl vaniljasokeria

Voitele vuoka. Valmista ensin suklaataikina. Sulata voi mikrossa ja sekoita siihen suklaapalat. Sekoita suklaan sekaan sokeri ja vaniljasokeri, anna jäähtyä 15 minuuttia. Sekoita keskenään juustokakun aineet eri kulhossa. Kun suklaataikina on jäähtynyt sekoita joukkoon munat yksitellen ja vehnäjauhot. Laita 2/3 suklaataikinasta vuoan pohjalle, levitä juustokakkuseos toiseksi kerrokseksi ja ripottele loput brownietaikinasta päälle. Tee lusikalla kuvioita. Paista 175 asteessa noin 60-70 minuuttia, anna jäähtyä. Koristele esimerkiksi kaakaojauheella.

3 kommenttia:

  1. Varmasti herkkua! Kokeilin kesällä Ullanunelman suklaa-sitruunatiikeriä samantapaisella ohjeella. Seeprakakkua olen myös kokeillut. Tosi hauska tekotapa siinä :)

    VastaaPoista
  2. Nam nam, täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Näyttää hyvältä ja rommi-idea toimii varmasti. Mikä olisi ihanampaa kuin hiihtolenkin jälkeen syödä palainen rommilla höystettyä kakku. Minulla on muuten sinulle haaste blogissani. Käy kurkistamassa:)

    VastaaPoista