sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Suolapähkinä-suklaakermakakku

Halusin kokeilla suklaakakkua suklaisella täytteellä ja laittaa päälle suolapähkinöitä. Kakku muotoutui tehdessä tällaiseksi pieneksi maitosuklaatäytteiseksi herkuksi.



18 cm irtopohjavuoka

Pohja:
2 kananmunaa
0,75 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,75 tl leivinjauhetta
75 g tummaa suklaata
50 g voita


Maitosuklaatäyte kakun kahteen väliin:
noin 1,75 dl flora vispiä
100 g maitosuklaata

Suklaakuorrute:
50 g maitosuklaata
noin ruokalusikallinen voita

Pinnalle:
suolapähkinöitä

Reunoille:
loput vispatusta vispikermasta (eli noin 1,25 dl vispaamatonta).

Tee ensin pohja sulattamalla voi ja lisää siihen suklaapalat ja sekoittele että sulavat sekaan. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen, lisää lopuksi sulatettu suklaa ja rasva. Kaada voideltuun ja vehnäjauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Kumoa lautaselle.

Täytettä varten sulata suklaa varovasti mikrossa välillä sekoittaen. Anna jäähtyä hyvin. Vispaa vispi. Nosta pari kukkurallista ruokalusikallista vispiä suklaaseen ja sekoita nopeasti sekaisin. Kaada se sitten lopun vispin (säästä osa reunoille) sekaan ja sekoita rauhallisesti.

Leikkaa pohja kolmeen osaan (jos kakku on kohonut keskeltä korkeammaksi, käytä ylin osa kakun keskimmäiseksi osaksi) ja täytä täyte kahteen väliin. Siisti reunat veitsellä tasoittaen ulos pursuava täyte reunoille.

Tee kuorrute sulattamalla suklaa mikrossa varovasti ja lisäämällä nokare voita sekaan ja sulata lisää että voi sulaa. Kaada ja levitä kakun päälle. Ripottele heti suolapähkinöitä päälle.

Tee reuna esimerkiksi ensin pursottamalla tasatuille reunoille kermaa ja sitten koristeraapalla kuvointi.


Kakun voi tehdä kerralla täysin valmiiksi. Tuplaamalla kaiken todennäköisesti onnistuu 24 cm vuokaan.

4 kommenttia:

  1. Voi miten herkullisen kuuloinen kakkuresepti :) Suolapähkinät sopivat hyvin suklaan kanssa!

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä super herkulliselta! Pakko kokeilla! :)

    VastaaPoista
  3. Suklaata ja suolapähkinöitä...nam! Ihanan näköinen kakku!

    VastaaPoista