tiistai 21. marraskuuta 2017

Omenaraastekakku mascarponekuorrutteella

Tämä pieni kakku on kuin porkkanakakku, kostea ja maukas. Kuorrute kruunaa koko komeuden.




16 cm irtopohjavuoka

Pohja:
0,5 dl juoksevaa margariinia
0,75 dl sokeria
1 muna
1 omena raastettuna
0,5 tl kanelia
1,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Kuorrute:
125 g mascarponejuustoa
2 rkl tomusokeria

Sekoita juokseva margariini ja sokeri yhteen. Lisää muna ja sekoita. Lisää omenaraaste, kaneli, vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita. Voitele 16 cm irtopohjavuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes puutikkuun ei jää märkää taikinaa. Anna jäähtyä ja irroita vuoasta. Kuorrutetta varten sekoita mascrponejuusto ja tomusokeri. Levitä kakun päälle.

1 kommentti:

  1. Oi, tämä on takuulla huippuhyvää ♥ Rakastan porkkanakakkua ja muita ihanan meheviä leivonnaisia, ja tämä näyttää ja kuulostaa todellakin juuri täydellisen mehevältä!

    VastaaPoista