perjantai 15. joulukuuta 2017

Tiikerikakku

Tässä tiikerikakussa kaakaoisessa taikinaraidassa maistuu myös rommi.


leipävuoka

100 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
1,5 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,75 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
4 rkl tummaa rommia

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat ja vaniljasokeri ja sekoita hyvin yleiskoneella tai tehosekoittimella. Jos taikina juoksettuu eli muuttuu rakeiseksi, se ei haittaa, jatka vain eteenpäin. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Sekoita jauhot taikinaan vuorotellen maidon kanssa varovasti.

Sekoita kolmasosaan taikinasta kaakao ja rommi. Kaada puolet vaaleasta taikinasta leivinpaperoituun leipävuokaan ja sitten päälle tumma taikina ja vielä loppu vaalea taikina päällimmäiseksi. Tee lopuksi raidat veitsellä pyörittelemällä sitä rauhallisesti taikinassa läpi kakun vaaka ja pystysuunnassa sekä ylöspäin. Paista kakkua noin 30-35 minuuttia 175 asteessa. Kokeile kypsyys hammastikulla. Anna jäähtyä vuoassaan.

1 kommentti: