perjantai 23. syyskuuta 2016

Banaani-kaakaokakku

Yksi banaani tummui jääkaapissa, koska se oli jäänyt käyttämättä viikonlopun grillibanaaneista, joten se päätyi tähän helppoon leipävuoassa tehtyyn banaanikakkuun, johon laitoin vähän kaakaojauhetta lisäksi. Erinomaista nautittuna vispatun kuohukerman kanssa, joka myös oli jäänyt yli jostain aikaisemmasta. Toimii erittäin hyvin myös ilman lisukkeita purjehduseväänä :)

Tämä on monipuolinen resepti, jonka voi maustaa haluamallaan tavalla myös kanelilla, kardemummalla tai suklaarouheella. Reseptissä alla kaikki vaihtoehdot. Suklaarouhe on tullut myös testattua joskus.




Leipävuoka tai 18 cm irtopohjavuoka

100 g voita
1,25 dl sokeria
2 munaa
1 banaani
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia tai 50 g suklaarouhetta tai kardemummaa tai 2 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita munat joukkoon. Murskaa banaani haarukalla ja sekoita taikinaan. Lisää myös kaneli, suklaarouhe, kardemumma tai kaakaojauhe. Lisää lopuksi jauhot ja leivinjauhe ja pyöräytä tasainen taikina. Levitä taikina voideltuun vuokaan, leipävuoka tai 18 cm vuoka, ja kypsennä 200 asteessa noin 20-25 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti