lauantai 4. huhtikuuta 2015

Kardemumma-mazariinikakku

Ohje uusimmasta Leivotaan-lehdestä. Laitoin vain fariinisokerin tilalta koko määrän tavallista sokeria ja pienensin mantelimassan määrän sopimaan yhteen mantelimassapötköön. Tein myös suklaakuorrutteen kakun päälle jota alkuperäisessä ei ollut. Hirmu hyvää pehmeätä ja makeata kakkua. Mukavaa Pääsiäistä!




leipävuoka

Kakku:
100 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
150 g mantelimassaa

Kuorrute:
0,5 dl kuohukermaa
50 g tummaa suklaata
1 tl voita

strösseleitä

Raasta mantelimassa. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita yhteen vehnäjauho, leivinjauhe ja kardemumma ja kääntele sekaan voisulan ja manterimassaraasteen kanssa. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 180 asteessa noin 40 min. Kumoa.

Tee kuorrute kuumentamalla kerma kiehumispisteeseen kattilassa ja lisäämällä suklaa paloina. Sekoittele ja lämmitä lisää että suklaa sulaa kokonaan ja lisää voinokare ja sekoita tasaiseksi. Kaada jäähtyneen kakun päälle ja koristele esimerkiksi strösseleillä. Säilytä kakku huoneenlämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti