perjantai 7. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivän kakku

Kinuskikissa postasi liehuvasta lippukoristeesta ja heti halusin itsekin kokeilla. Kakku sai täytteeksi diplomaattikreemiä.



20 cm irtopohjavuoka

Pohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1,5 dl maitoa

Diplomaattikreemi: (yhteen väliin)
0,75 dl vaniljakreemijauhetta (Milletti)
1,25 dl kylmää vettä
1,25 dl flora vispiä

Koristelut:
2,5 dl flora vispiä
pinta ja lippu sokerimassaa


Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele vuoka juoksevalla margariinilla ja jauhota vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 25 min. Kokeile kypsyys tikulla.

Kumoa ja anna jäähtyä ja leikkaa kakku kahteen osaan. Kostuta molemmat puolet, eli 0,75 dl maitoa kummallekin palalle lusikan avulla.

Sekoita vaniljakreemijauhe kylmään veteen nopeasti ja anna sen seistä hetki jääkaapissa.
Vispaa vispikerma ja sekoita valmis vaniljakreemi sekaan. Levitä koko täyte kakun väliin. Jätä kakku jääkaappiin yön yli kuvun sisään.

Vispaa vispi ja käytä vähän kermaa koko kakun ohueen tasaiseen kuorruttamiseen. Kauli sokerimassasta pyöreä pala ja leikkaa se irtopohjavuoan pohjan avulla oikean kokoiseksi ja leikkaa sitten vielä reunoista pari senttiä pienemmäksi. Muista käyttää tomusokeria kaulimisen apuna. Nosta ympyrä kakun päälle keskelle.

Loput vispikermasta käytä pursotuksiin tähtityllalla. Muista että pursotuspussi ja vispikerma on hyvä olla kylmää, että pursotukset onnistuisivat parhaiten. Pursotuspussin voi myös välillä laittaa hetkeksi kylmään kesken pursotuksen. Säilytä kakku jääkaapissa ilman kupua kosteuden ehkäisemiseksi. Jos kuljetat kakkua, uhraa yksi kakkuvuoka tekemällä sen kanteen pari hengitysreikää.

2 kommenttia: