sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Valkosuklaaomenapiiras

Pehmoinen jogurttitäytteinen piirakka. Valkosuklaa ei juurikaan valmiista piirakasta maistunut. Resepti on puolitettu versio Sakari Sokerilta.



piirakkavuoka

Pohja:
100 g voita tai 1 dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
noin 5-6 pientä kotimaista omenaa
puolikkaan limen mehu (laitoin 2 rkl Sicilia valmismehua)
250 g turkkilaista jogurttia
1 dl sokeria
1,5 rkl perunajauhoja
1,5 tl vaniljasokeria
1 muna
noin 75 g valkosuklaata

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muut aineet. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.

Viipaloi omenat kulhoon ja purista sekaan limen mehu. Järjestä omenaviipaleet riveihin taikinan päälle ja ripottele päälle rouhittu valkosuklaa. Sekoita loput täyteaineet keskenään ja kaada tasaiseksi kerrokseksi piirakan päälle. Paista noin 30-40 minuuttia 175 asteessa uunin keskitasolla.

Maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.

1 kommentti:

  1. Vau, täällähän on vaikka mitä ihanaa. Eksyin ihan ensimmäistä kertaa sivuillesi. Tervetuloa vierailemaan myös minun blogissani. :)

    VastaaPoista