Testasin heti uusia lehtimuottejani ja tein kurpitsan muotoisen kakun. Täytteenä daimkerma.
Iittalan pienempi teemakulho
Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
noin 0,5 dl vettä
Daimkerma:
1 tupladaimpatukka
2,5 dl flora vispiä
Koristelu:
eristeeksi pari lusikallista turkkilaista jogurttia
pinta sokerimassaa
koristeet sokerimassaa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon varovasti. Levitä leivinpaperille tasaisesti. Paista uunissa 225 °C 7-10 min. Kumoa leivinpaperille.
Leikkaa pohjasta neljä sopivaa erikokoista rinkulaa. Vuoraa kulho kelmulla.
Täytettä varten rouhi patukka. Vispaa flora vispi ja sekoita rouhe sekaan.
Rakenna kakku kulhoon. Muista kostutus.
Anna seistä yön yli jääkaapissa. Kumoa lautaselle ja koristele.
Söpö kakku! Hyvin onnistunut.
VastaaPoistaIhanan syksyinen kakku :)
VastaaPoista