sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Appelsiini-oliiviöljykakku

Resepti löytyy Kauhaa ja rakkautta-blogista. Kiva appelsiinin makuinen ja erilainen kakku oliiviöljyn takia.




24 cm irtopohjavuoka

2 appelsiinia
2 1/2 dl sokeria
1 dl maustamatonta jugurttia (laitoin kreikkalaista jogurttia)
3 munaa
1 1/2 dl extra virgin -oliiviöljyä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Pese appelsiinit huolella ja raasta kuoret pieniteräisellä raastimella. Raasta vain oranssi osa, älä kitkerää valkoista. Purista appelsiineista mehu ja mittaa siitä kakkua varten 1 dl. Kulauta loput kurkusta alas.

Sekoita keskenään raastettu appelsiininkuori ja sokeri. Sekoita joukkoon jugurtti sekä appelsiinimehu. Vatkaa kevyesti (ihan käsivatkaus haarukalla tms. riittää) kananmunat yksi kerrallaan sekä oliiviöljy. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää kuivat aineet märkien aineiden joukkoon. Älä sekoita enempää, kuin on tarpeen. Voitele halkaisijaltaan n. 22-24-senttinen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia, tai kunnes kakun keskelle tökätty hammastikku tulee puhtaana ulos. Varo paistamasta liian kuivaksi.

Koristelin pinnan tomusokerilla.

2 kommenttia:

  1. Näinkin tämän ohjeen Kauhaa ja rakkautta -blogissa ja mietin jo silloin, että onpa hauska idea käyttää appelsiinia ja oliiviöljyä kakussa. Voisi joskus kokeilla ihan jo erilaisuuden vuoksi!:-)

    VastaaPoista
  2. Onpas jännä ohje, tätä voisi testata lähipäivinä, kun aplarit ja muut tarvikkeet taitaisi löytyä kotoa. :) Pitää vaan värvätä syömäreitä.

    VastaaPoista