lauantai 7. heinäkuuta 2012

Kakut, makeat piirakat, palat ja keksit vanhasta blogista

Tässä on kollaasi vanhassa blogissani "Annikan keittiössä" olleista kakuista, makeista piirakoista, paloista ja kekseistä. Kaikkiin on lisätty nyt reseptit.


KAURA-KINUSKIPIIRAS:



27.11.11

Resepti Pirkasta muokattuna.

24 cm irtopohjavuoka

Pohja:
100 g voita
4,5 dl kaurahiutaleita
3 rkl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl vaaleaa tai tummaa siirappia
 
Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
 
Pinnalle:
mantelirouhetta

Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita sulatettu rasva jauhoseokseen ja lisää taikinaan lopuksi siirappi. Kaada seos leivinpaperin päälle pellille ja tasoita tai irtopohjavuokaan johon pingota pohjalle leivinpaperi. Paista 175-asteisen uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus. Sekoita kuohukerma ja fariinisokeri kattilassa ja keitä koko ajan sekoittaen noin 15-20 minuuttia, kunnes seos sakenee. Tee karamellikoe: tiputa pisara kinuskia kylmään veteen. Kinuski on sopivaa, kun pisara putoaa pohjalle ja jähmettyy. Ripottele pinnalle runsaasti mantelirouhetta. Anna kohmettua kylmässä, mutta leikkaa paloiksi heti kun kinuski on jähmettynyt, koska kylmänä pohja muuttuu vaikeaksi leikata.



SITRUUNAINEN AMBROSIAKAKKU:

11.10.11

Ohje Maku-lehdestä muokattu.

24 cm irtopohjavuoka

125 g voita
3 kpl munaa
3 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
1 sitruunan mehu ja kuori (säästä kuorrutteeseen mehua)

Vuokaan:
2 rkl juoksevaa margariini
1 dl seesaminsiemeniä

Kuorrutus:
noin 3-4 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Kääntele kuivat aineet muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan kanssa.
Sekoita lopuksi joukkoon maito, sitruunan raastettu kuori sekä mehu. Sekoita taikina tasaiseksi, vältä turhaa sekoittamista.
Voitele irtopohjavuoka rasvalla ja seesaminsiemenillä. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
Vatkaa tomusokeri ja sitruunamehu ja vesi tasaiseksi kuorrutukseksi. Valuta kuorrutus kakun pintaan, anna sen valua reunoillekin. Koristele.

PEKAANIPIIRAKKA:


2.1.11

Resepti on Lunni leipoo-blogista.
piirakkavuoka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
100 g leivontamargariinia
4 rkl kylmää vettä 

Täyte:
noin 2,4 dl fariinisokeria
noin 1,6 dl vaaleaa siirappia
(1 tl rommia)
50 g leivontamargariinia
3 munaa
noin 0,6 dl kuohukermaa
1/4 tl suolaa
150-200 g (n. 4 dl) pekaanipähkinöitä

Valmista pohja ensin sekoittamalla keskenään vehnäjauhot, suola ja sokeri. Nypi pehmeä voi sekaan kunnes seos on muruista, lisää kylmä vesi ja sekoita hyvin. Kääräise kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Painele taikina vuoan reunoille ja pohjalle. Laita taas kylmään odottamaan.
Valmista täyte. Kuumenna sokeri, siirappi, voi ja halutessasi rommi kattilassa. Sekoita koko ajan ja nosta liedeltä kun seos poreilee. Laita sivuun jäähtymään.
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vatkaa munien rakenne rikki haarukalla, lisää haaleaan siirappiseokseen kerman ja suolan kanssa. Kaada täyte piirakkapohjan päälle, ripottele päälle pekaanipähkinät riveihin. Paista uunissa n. 40 minuutin ajan.


DAIMPIIRAS:


10.6.10

Resepti on muokattu Hellapoliisilta ja Suklaasiskolta. Kinuskia voisi olla tuplasti.

23 cm irtopohjavuokaan

Pohja:
2 munaa
2 dl ruokokidesokeria
1/2 dl juoksevaa margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta (tiivis mitta)
1 1/2 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa

Vuoan jauhottamiseen:
juoksevaa margariinia
korppujauhoja

Vaahdota munat ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon juokseva margariini, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Voitele ja jauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kumoa piiras vuoasta ja leikkaa se jäähtyneenä kahteen osaan.

Täyte:
1 1/2 dl vanilliinikreemijauhetta (Sallinen)
3 dl vettä
100 g Fazerin Daimsuklaata

Valmista täyte sekoittamalla vanilliinikreemijauhe ja vesi sekaisin, anna vetäytyä hetki. Murusta Daimit. Levitä vanilliinikreemi piiraspohjalle, ripottele päälle paloiteltu daimsuklaa. Nosta päälle toinen piiraspohja.

Pinnalle:
1 dl vispikermaa
1 dl fariinisokeria
50 g Daimsuklaata

Keitä kattilassa vispikermasta ja sokerista kinuskikastike. Levitä kinuski piiraan päälle. Rouhi koristeeksi Daimsuklaata.


VADELMABLONDIES:

25.3.11

12 kpl

100 g valkoista leivontasuklaata (rainbow)
100 g voita
2 munaa
1,5 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
noin 100 g pakastevadelmia

Sulata suklaa ja margariini mikrossa varovasti sekoitelle ja erikseen. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vaniljasokeri jauhoihin ja lisää vaahtoon sekoitellen. Lisää jäähtynyt suklaa ja voi vaahtoon sekoitellen. Lisää jäiset vadelmat ja sekoita varovasti. Kaada taikina vuokaan, noin 15x20 cm, jossa pitkä leivinpaperisuikale pohjalla ja kapeisiin reunoihin päin vuoasta pois nostamista varten. Paista 175 astessa 35-45 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa neliöiksi.



SEEPRAPALAT:

12.1.11

Resepti Kliivian keittiöstä.
noin 24 pientä neliötä

Browniestaikina:
100 g tummaa suklaata
100 g leivontamargariinia
1,5 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
3 munaa
1,75 vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta 

Juustokakkutaikina:
200 g Philadelphiajuustoa
0,75 dl sokeria
1 muna
4 tl vehnäjauhoja
1/4 tl vaniljasokeria

Sulata margariini mikrossa. Lisää suklaapalat joukkoon ja anna sulaa, sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri ja vaniljasokeri ja anna jäähtyä 15 minuuttia. (Laita uuni päälle 175 asteeseen.)
Sekoita Juustokakkutaikinan ainekset yhteen eri kulhossa.
Sekoita brownietaikinaan munat yksitellen ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita hyvin pohjaa myöten.
Voitele vuoka (minulla 20 cm x 15 cm lasivuoka, johon laitoin leivinpaperisuikaleen pohjalle ja jätin lyhyisiin reunoihin nostovaraa ja voitelin). Kaada noin 2/3 brownietaikinasta vuokaan. Nostele juustokakkutaikinaa päälle nokareina ja levitä tasaiseksi. Nostele loput brownietaikinasta päälle, voit tehdä kuvioita tai levittää taikinan päälle tasaiseksi. Paista noin 30 minuuttia, anna jäähtyä ja leikkaa pieniksi paloiksi. Koristele halutessasi.

BROWNIES:

14.9.10

18 kpl

100 g tummaa leivontasuklaata (rainbow)
100 g leivontamargariinia
2 munaa
1,5 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria

Sulata suklaa ja margariini mikrossa varovasti sekoitelle ja erikseen. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vaniljasokeri jauhoihin ja lisää vaahtoon sekoitellen. Lisää jäähtynyt suklaa ja voi vaahtoon sekoitellen. Kaada taikina vuokaan, noin 15x20 cm, jossa pitkä leivinpaperisuikale pohjalla ja kapeisiin reunoihin päin vuoasta pois nostamista varten. Voitele vuoan pitkät sivut rasvalla. Paista 175 astessa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään. Leikkaa neliöiksi.


SITRUUNAPALAT:

21.6.10

Resepti Merjalta muokattu.

8 kpl

Pohja:
100 g voita
1 dl tomusokeria
3 dl vehnäjauhoja 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva kuutioina ja sekoita tehosekoittimella sekaisin. Leikkaa noin 20 X 15 cm kokoisen vuoan pohjalle leivinpaperisuikale ja jätä lyhyempiin päihin nostoreunat. Voitele pitkät reunat ja leivinpaperi juoksevalla margariinilla. Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 175 asteessa noin 15 min, kunnes pinta on hiukan ruskea.

Väliin:
2 rkl lime- tai lemoncurdia
Levitä pohjan päälle tahnaa ohuelti.

Täyte:
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori
Vatkaa munia käsin pari minuuttia. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi mehu ja sitruunan raastettu kuori. Sekoita. Muista pestä sitruuna ennen kuoren raastamista hyvin! Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 175 asteessa noin 25 min. Jäähdytä. Siivilöi tomusokeria pintaan ja leikkaa pieniksi paloiksi.


TUOREJUUSTO-BROWNIET:

13.4.09

Resepti Suklaasisko -blogista muokattu.

Pohja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
6 rkl voita
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl pekaanipähkinämurskaa
200 g Sunnuntai tuorejuuston tyyppinen kasvisrasvavalmiste vanilja
tilkka kuohukermaa (maitokin käy)

Kuorrutus:
50 g voita
1 rkl maitoa
noin 2 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
pekaanipähkinöitä koristeluun

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sulata voi mikrossa lisää ja kaakaojauhe. Lisää se muna-sokeriseokseen. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja pähkinät. Lisää varovasti sekoittaen taikinaan.

Laita puolet taikinasta leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 25x15 cm) ja sivele tasaiseksi. Levitä notkistettu tuorejuusto+kerma-seos päälle ja lisää loput taikinasta sen päälle. Paista 200 asteessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.

Sulata voi maitoon lisättynä ja sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä paistoksen pinnalle ja koristele pekaanipähkinöillä. Anna kuorrutteen jähmettyä.


ANNAN INKIVÄÄRIKEKSIT:

8.2.12

Leivotaan-lehdestä puolitettu.

15 kpl

50 g voita
0,5 dl sokeria
0,5 rkl siirappia (laitoin vaaleaa)
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl inkiväärijauhetta
1,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjahetta

Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Pyöritä massasta 15 palloa leivinpaperille. Paista 175 asteessa noin 10-12 minuuttia.



KAURAKEKSIT:

22.3.11

Resepti Ewelyniltä.

9 kpl

2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g voita sulana
1 kananmuna

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja lopuksi kananmuna. Sekoita kevyesti. Tee taikinasta kasoja (9 kpl) pellille ja paista uunissa 200 asteessa 5 - 8 min.




CHOCOLATE CHIP COOKIES:

31.5.09

16 isoa keksiä

100 g voita
1 tl vaniliinisokeria
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 dl isoja kaurahiutaleita
3 riviä tummaa suklaata pieninä paloina (Fazer)

Sekoita voi, vaniljasokeri, sokeri ja fariinisokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot, leivinjauhe, suola ja kaurahiutaleet. Lisää suklaanpalat. Muokkaa palloiksi pellille. Paista 225C 8-10min.

2 kommenttia:

  1. Oi että, pekaanipiirakkaa! Mistä oot reseptin saanut, olisi kiva nähdä erillinen postaus siitä! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein pekaanipiirakan reseptillä, joka löytyy Lunni leipoo- blogista:
      http://lunnileipoo.blogspot.fi/2010/04/pekaanipiirakka.html

      Ja vanhaan blogiini vie kuvan yllä oleva otsikkolinkki, josta löytyy myös resepti.

      Poista