torstai 6. helmikuuta 2025

Sacherkakku

Tämä resepti jo löytyykin blogista aiemmin. Tällä kertaa koristeet mantelimassasta.


24 cm irtopohjavuoka


Pohja:
150 g tummaa suklaata (taloussuklaa)
150 g voita
1,5 dl sokeria
4 kananmunaa
1 dl mantelijauhetta
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kostutus:
0,5 dl tummaa rommia
0,5 dl vettä

Täyte:
noin 230 g aprikoosimarmeladia yhteen väliin

Kuorrutus:
200 g tummaa suklaata (taloussuklaa)
50 g voita

Koristelu:
mantelimassakoristeet ja strösseleitä

Kakkuvuokaan:
voita tai juoksevaa margariinia ja vehnäjauhoja


Lisäksi tarjoiluun:
kuohukermaa vaahdotettuna

Sulata paloiteltu suklaa varovasti mikrossa ja ota sivuun jäähtymään. Vaahdota pieneksi paloiteltu pehmennyt voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen sekoittaen.  Lisää sitten mukaan hieman jäähtynyt sula suklaa koko ajan sekoittaen. Lisää päälle kuivat aineet ja sekoita. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi sähkövatkaimella ja kaada suklaataikina sen joukkoon varovasti nuolijalla.

Kaada taikina voideltuun ja vehnäjauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 °C noin 40-50 minuuttia.

Kumoa kakku (perunajauhotetulle alustalle) ja anna jäähtyä. Jaa kakku kahteen osaan. Kostuta levyt rommi-vesiseoksella. Levitä väliin aprikoosimarmeladia. Anna seistä jääkaapissa seuraavaan päivään. Voit myös tehdä pohjan yhtenä päivänä ja toisena täyttää ja kolmantena kuorruttaa. Ja tarjoilla kolmantena tai neljäntenä päivänä koristeltu kakku.

Sulata rasva mikrossa ja sekoita suklaapalat joukkoon vähän kerrallaan ja tarvittaessa pidä muutama sekunti mikrossa. Vatkaa kuorrutus lusikalla kuohkeaksi ja kiiltäväksi. Kaada kuorrute kakun päälle keskelle ja reippain vedoin levitä kuorrute että valuu reunoille. Tasoita reunat. Suojaa lautanen leivinpaperisuikaleilla.

Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi suklaakoristeilla tai -spritsauksilla. Tarjoa lisänä vatkattua kermaa. Ota kakku ajoissa lämpenemään jääkaapista, että kuorrute ehtisi hiukan pehmetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti