tiistai 6. heinäkuuta 2021

Mansikkakakku

Juhlimme juhannusta tällä herkullisella mansikkakakulla. Otin täytteeseen mallia Makeaa-blogista.






20 cm kakkurengas

Kakkupohja:

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla, mutta ei rengasta. Paista 175 asteessa noin 30 min. Kokeile kypsyys tikulla. Jaa pohja kolmeen osaan vähän jäähtyneenä.


Kostutus:

2 dl nestettä: maito + 2 tl vaniljasokeria


Täyte kahteen väliin:

200 g vaniljarahkaa

2 dl kuohukermaa

puolikkaan sitruunan mehu

250-300 g tuoreita mansikoita


Vatkaa kuohukerma. Lisää rahka, sitruunan mehu ja kuutioidut mansikat.



Kuorrutus seuraavana päivänä, tarjoilupäivänä:


2,5 dl flora vispiä

300-400 g mansikoita


Kuorruta kakku ohuelti pienellä määrällä vispiä. Halkaise mansikat ja aseta pinnalle. Pursota lopulla vispillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti