torstai 19. tammikuuta 2017

Raparperi-pikapulla aprikoosimarmeladilla

Sacherkakusta jäi yli aprikoosimarmeladia, jonka keksin upottaa tähän herkulliseen pikapullaan raparperien kanssa. Tuloksena ihanan kardemummainen kakku, jossa maistuu mukavan kirpeät raparperit sekä hedelmäistä kosteutta antava aprikoosi. Herkutellaan vaikka vaniljajäätelön kera. Ohje mustikkaversiona löytyy Pakkopullasta ja myös täältä blogistani. Alla ohje miten tein nyt.




Piirakkavuoka

Taikina:
1,5 dl sokeria
2 munaa
2 dl maitoa
100 g sulatettua voita
2 tl kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
1,5-2 dl pakastettuja raparperin paloja
noin 150 g aprikoosimarmeladia

Pinnalle:
raesokeria

Sekoita munat ja sokeri keskenään, ei tarvitse vatkata. Lisää joukkoon maito ja jäähtynyt sulatettu voi sekoitellen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita vain sen verran, että taikina tasoittuu.

Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan, johon olet ensin levitellyt hiukan sulatetut raparperin palat ja aprikoosimarmeladin.

Paista 175 asteessa alimmalla ritilätasolla noin 35 min. Maistuu parhaalta lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.


2 kommenttia: