torstai 21. tammikuuta 2016

Appelsiinikakku

Tämä resepti löytyykin jo täältä blogista. Raikas appelsiinin maku.



18 cm irtopohjavuoka

Pohja:
100 g voita
1,25 dl sokeria
1 appelsiinin kuori
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl appelsiinin mehua

Appelsiinisiirappi:
1 appelsiinin mehu (josta 2 rkl käytetään pohjaan)
0,5 dl sokeria

Voitele ja jauhota pieni vuoka 18 cm. Raasta pestyn appelsiinin kuori ja purista mehu. Sekoita pehmeä voi ja sokeri ja appelsiinin kuoriraaste pehmeäksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen sekoittaen. Lisää vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe samalla sekoittaen. Lisää appelsiinin mehu. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Paista 180 asteessa noin 30-35 minuuttia.

Kun kakku paistuu, tee appelsiinisiirappi keittämällä appelsiinin mehua ja sokeria kattilassa kunnes seos muuttuu paksummaksi (noin 5 min.) Jätä jäähtymään.

Kun kakku on valmis, kumoa se lautaselle ja pistele hammastikulla siihen runsaasti reikiä. Levitä appelsiinisiirappi kakun päälle. Vaikka siirappia valuukin lautaselle, kakku imee myös alareunasta pikkuhiljaa sen kakun sisään. Koristele tomusokerilla. Hyvää lämpimänä ja huoneenlämpöisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti