lauantai 1. kesäkuuta 2013

Raparperipiirakka

Vielä yksi raparperipiirakka viikolta, jonka tein kivaan sydänvuokaan pakkasvaraksi. Pohjana paksu perus piirakkataikina, jonka maustoin nyt kardemummalla. Päälle sopivat hyvin myös omenasiivut tai punaherukat.


piirakkavuoka

Piirakataikina
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,25 dl sokeria
1 tl kardemummaa
0,75 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa tai pehmeää voita
1 muna
1 dl maitoa

Päälle:
2-3 vartta tuoretta raparperia pilkottuna

Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri, sokeri, kardemumma ja juokseva margariini. Lisää maito ja muna. Sekoita nopeasti löysäksi taikinaksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle. Ripottele päälle tuoreita raparperinpaloja. Paista piirakkaa 225 asteessa noin 25 minuuttia.


3 kommenttia:

  1. Tämä näyttää niin hyvältä, että pakko kokeilla heti tänään illalla! Pakkasessa sattuu olemaan muutama pussi raparpereja ja ne menevät sopivasti tähän piirakkaan.

    VastaaPoista
  2. Raparperi on suursuosikkini - vesi kielellä katselen piirakoitasi.
    Raparperia kyllä löytyy paikallisista marketeista ja toreilta, on vain hillittävä halunsa ja leivottava vasta kotikolossa. Nyt syön vain kiisselinä!

    Kaunista Juhannusta!
    terv. nami-hiiri
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
  3. Moi. Tässä linkki minun ja minun kaverini yhteiseen blogiin. Emme ole vielä ehtineet kunnolla muokkailemaan blogia ja pistäneet kunnolla reseptejä! Mutta Keskiviikkona tulee lisää reseptejä :) Tervetuloa siis lukemaan/repimään reseptejä!

    http://sweetteams.blogspot.fi/

    VastaaPoista