tiistai 25. kesäkuuta 2013

Key lime pie

Key lime pie on ollut pitkään leipomislistallani, ja ohjeen nappasin Belle Baielta. Hyvää, kirpeätä, vispikerma tasoitti makua mukavasti.



20 cm irtopohjavuoka

Pohja:
200 g digetivekeksejä
70 g margariinia

Täyte:
5 keltuaista
1 tlk á 400 g kondensoitua maitoa (ei keitettyä)
1 dl puristettua limen mehua (4 limeä)
1 rkl raasetettua limen kuorta (2 limen kuori)

Päälle:
kerros vispattua vispikermaa (1 dl)

Murskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja painele seos tiiviisti irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle ja reunoille (pohjalle on hyvä leikata ensin leivinpaperi-pala). Paista 10 minuuttia 150 asteessa uunin keskitasolla.

Nosta uunin lämpötila 175 asteeseen. Vatkaa keltuaiset kuohkeaksi. Lisää kondensoitu maito ja jatkaa tehokasta vatkaamista, kunnes täyte hieman sakenee. Lisää limen mehu ja raastettu kuori, sekoita ja kaada piirasvuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia. Piirakan voi laittaa pakkaseen n. 3 tunniksi ja ottaa se lämpiämään noin 15 minuuttia ennen tarjoilua tai pitää yön yli jääkaapissa. Koristele kerroksella vispattua Flora vispiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti