Perjantai-iltapalaksi focacciaa. Ohje on ruokatorstai-kirjasta, paitsi pinnalle laitoin ohjeesta poiketen tällä kertaa kalamataoliiveja.
pellillinen, 9 isoa palaa
9-10 dl vehnäjauhoja
4,5 dl vettä
1 rkl sokeria
rippunen suolaa
1 pss kuivahiivaa
2 rkl oliiviöljyä
Pinnalle kalamataoliiveja sekä sormisuolaa
Lisää veteen sokeri ja hitusen suolaa ja lämmitä 42 asteiseksi. Sekoita kuivahiiva kolmeen desilitraan jauhoja. Vatkaa seos lämpimään veteen ja anna seistä lämpimässä paikassa kunnes juuri kuplii. Alusta taikina jauhoilla pehmeäksi. Lisää öljy lopuksi joka irroittaa taikinan käsistä ja kulhosta. Lisää pikkusen jauhoja. Kaada pellille ja nostata hyvin. Painele kaksinkertaiseksi nousseeseen pohjaan pinnalle viipaloituja kalamataoliiveja sekä sormisuolaa. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti