tiistai 3. heinäkuuta 2012

Täytekakut vanhasta blogista

Tässä on kollaasi vanhassa blogissani "Annikan keittiössä" olleista täytekakuista ja käätetortuista. Kaikkiin on lisätty nyt reseptit.


KESÄINEN KAKKU:



3.6.12

26 cm irtopohjavuoka,  2 täyteväliä

Pohja:
5 kananmunaa
2,5 dl sokeria
2,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,25 dl kiehuvaa vettä

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi mikrossa ja kun vaahto on valmista jatka sekoitusta täydellä teholla ja kaada vesi pieninä erinä sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 35 min. Kokeile kypsyys tikulla. Muokattu kinuskikissan ohjeesta.

Kostutus:
4 dl vettä + pari tippaa vanilja-aromia

Mansikkakerma yhteen väliin koko määrä:
100 g pakastemansikoita
0,25 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1 rkl kylmää vettä
1 rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
2 dl vispikermaa
 
Tee ensin kiisseli. Sulata mansikat kattilassa kiehuvaksi ja soseeksi. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita yhteen kylmä vesi ja perunajauho tai maissitärkkelys. Ota kattila liedeltä ja kaada sekoittaen suuruste joukkoon. Laita liedelle vielä hetkeksi että pulpahtaa/kiehahtaa ja ota taas pois. Anna jäähtyä täysin jääkaapissa. Vispaa vispikerma vaahdoksi. Lisää jäähtynyt kiisseli varovasti nostellen ja sekoittaen.

Raparperikerma yhteen väliin koko määrä: 200 g pakastettuja raparperikuutioita
1,25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 rkl kylmää vettä
1,5 rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
2 dl vispikermaa
 
Tee ensin kiisseli. Sulata raparperikuutiot kattilassa kiehuvaksi ja soseeksi. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita yhteen kylmä vesi ja perunajauho tai maissitärkkelys. Ota kattila liedeltä ja kaada sekoittaen suuruste joukkoon. Laita liedelle vielä hetkeksi että pulpahtaa/kiehahtaa ja ota taas pois. Anna jäähtyä täysin jääkaapissa. Vispaa vispikerma vaahdoksi. Lisää jäähtynyt kiisseli varovasti nostellen ja sekoittaen.

Koristelu seuraavana päivänä:
eristeeksi 1 dl vispikermaa, pinta sokerimassaa (3x250g) värjättynä party green-pastavärillä, spritsaus fazerin tummaa suklaata, kukat ja perhonen sokerimassaa tai vaahtokarkin makuista kaulintamassaa, kukkien keskellä nonparelleja ja pehmeitä hopeakuulia.


MUSTAVALKOINEN KAKKU:




2.6.12

20 cm irtopohjavuoka, 1 täyteväli

Pohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 25 min. Kokeile kypsyys tikulla.

Kostutus:
1,5 dl vettä maustettuna parilla tipalla vaniljauutetta

Mustikkakerma yhteen väliin: (mittaa täytettä noin 3,5-4 dl)
150 g pakastemustikoita
0,25 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1 rkl kylmää vettä
1 rkl perunajauhoja
2 dl vispikermaa

Tee ensin kiisseli. Sulata mustikat kattilassa kiehuvaksi ja soseeksi. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita yhteen kylmä vesi ja perunajauho. Ota kattila liedeltä ja kaada sekoittaen suuruste joukkoon. Laita liedelle vielä hetkeksi että pulpahtaa/kiehahtaa ja ota taas pois. Anna jäähtyä täysin jääkaapissa. Vispaa vispikerma vaahdoksi. Lisää jäähtynyt kiisseli varovasti nostellen ja sekoittaen.

Koristelut seuraavana päivänä:
pinnan alla 1 dl vispikermaa ohut kerros tarttumapinnaksi,
pinta sokerimassaa (kaulittu 250g + 83g(1/3paketti)), koristeet mustaa marsipaania, kukkien keskellä pehmeitä hopeahelmiä,  koristeet kiinnitetty sokerikuorrutteella tuubista



HELLO KITTY-KAKKU:





17.3.12

20 cm kakku, 2 täyteväliä

Pohja:
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl kiehuvaa vettä

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi mikrossa ja kun vaahto on valmista jatka sekoitusta täydellä teholla ja kaada vesi pieninä erinä sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 25 min. Kokeile kypsyys tikulla.

Kostutus:
2 dl maitoa + pari pisaraa vanilja-aromia

Mansikkakerma yhteen väliin: (täytettä tulee 4 dl, mittaa väliin 3,5 dl)
100 g pakastemansikoita
0,25 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1 rkl kylmää vettä
1 rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
1,25 dl flora vispiä 

Tee ensin kiisseli. Sulata mansikat kattilassa kiehuvaksi ja soseeksi. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita yhteen kylmä vesi ja perunajauho tai maissitärkkelys. Ota kattila liedeltä ja kaada sekoittaen suuruste joukkoon. Laita liedelle vielä hetkeksi että pulpahtaa/kiehahtaa ja ota taas pois. Anna jäähtyä täysin jääkaapissa. Vispaa vispi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt kiisseli varovasti nostellen ja sekoittaen.

Diplomaattikreemi yhteen väliin: (täytettä tulee 4 dl, mittaa väliin 3,5 dl)
0,75 dl vaniljakreemijauhetta (Milletti) (0,5 dl Sallisen)
1,25 dl kylmää vettä
1,25 dl flora vispiä 

Sekoita vaniljakreemijauhe kylmään veteen nopeasti. Vispaa kreemiä muutama minuutti.
Vispaa vispi ja sekoita valmis vaniljakreemi sekaan.

Koristelu seuraavana päivänä:
vispasin reilun purkillisen flora vispiä, josta pienellä määrällä kuorrutin kakun ohuelti, lopulla pursotin reunat isolla tähtityllalla.
pinta sokerimassaa, värjätty pastavärillä
Hello Kitty vaahtokarkinmakuista kaulintamassaa


ANGRY BIRDS-KAKKU:





28.2.12

pienempi teema-kulho

Kaakaokääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2-3 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon varovasti. Levitä leivinpaperille tasaisesti. Paista uunissa 225 °C 7-10 min. Kumoa leivinpaperille.

Kostutus:
noin 0,5 dl sokerivettä

Vadelmakerma: (täytettä tulee yhteensä litra eli riittää 24 cm tai 26 cm kakun kahteen väliin jaettuna)
200 g pakastevadelmia
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kylmää vettä
2 rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
2,5 dl flora vispiä

Tee ensin kiisseli. Sulata vadelmat kattilassa kiehuvaksi ja soseeksi. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita yhteen kylmä vesi ja perunajauho tai maissitärkkelys. Ota kattila liedeltä ja kaada sekoittaen suuruste joukkoon. Laita liedelle vielä hetkeksi että pulpahtaa/kiehahtaa ja ota taas pois. Anna jäähtyä täysin jääkaapissa. Vispaa vispi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt kiisseli varovasti nostellen ja sekoittaen.


Koristelu seuraavana päivänä:
Pinta sokerimassaa värjättynä extra red-pastavärillä. Pinnan alla on ohut kerros flora vispiä (noin 0,5 dl). Mustat osat ovat mustaa marsipaania. Muut irto-osat vaahtokarkin makuista kaulintamassaa.


PÄTKISRULLA:





27.12.11

Kääretorttupohja kaakaolla:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Täyte:
1 pss pätkiksiä (140 g)
200 g philadelphiajuustoa
2 dl vispikermaa

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää varovaisesti sekoitellen yhteen sekoitetut kuivat aineet. Levitä leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa  leivinpaperille ja anna hetkisen jäähtyä.

Sulata pätkikset mikrossa tahnamaiseksi. Sekoita pätkistahna ja tuorejuusto hyvin keskenään. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja nostele varovaisesti pätkis-tuorejuustoseokseen. Levitä täyte jäähtyneen torttulevyn päälle. Rullaa torttu leivinpaperia apuna käyttäen. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Koristelu:
kuorrutteen alla ohut kerros vispikermaa (otettu täytteen vispikermasta erilleen 2 rkl)
kuorrute vaahtokarkinmakuista kuorrutetta
koristeet sokerimassaa

RISTIÄISKAKKU:




4.12.11

26 cm irtopohjavuoka, 2 täyteväliä

Pohja:
5 kananmunaa
2,5 dl sokeria
2,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,25 dl kiehuvaa vettä

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi mikrossa ja kun vaahto on valmista jatka sekoitusta täydellä teholla ja kaada vesi pieninä erinä sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 35 min. Kokeile kypsyys tikulla.

Kostutus:
4 dl sitruunanmakuista kivennäisvettä

Täytteenä kahdessa välissä mustikkamousse:
200 g pakastemustikoita
2,5 dl flora vispiä
250 g mascarponejuustoa
6-8 rkl tomusokeria
6 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustikat. Vispaa kerma. Yhdistä juusto, sokerit ja osa mustikkasoseesta. Kuumenna muutama ruokalusikallinen mustikkasosetta ja sulata siihen liivatteet. Kaada täytteen joukkoon sekoittaen. Lisää viimeiseksi vaahdotettu kerma.

Koristelu seuraavana päivänä:
eristeenä koko kakussa 1 dl flora vispiä
pinta ja koristeet sokerimassaa
koristeet kiinnitetty sokerikuorrutuksella tuubista
purstotukset flora vispiä värjättynä hempeän vaaleanpunaiseksi pastavärillä 
spritsaukset fazerin tummaa suklaata (3 palaa sulatettu leivinpaperitöttörössä)

HALLOWEENKAKKU:




30.10.11

20 cm irtopohjavuoka, 1 täyteväli

Pohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 25 min. Kokeile kypsyys tikulla.

Kostutus:
1,5 dl maitoa

Kakun täytteenä yhdessä välissä valkosuklaakerma:
1,25 dl flora vispiä
65 g valkosuklaata 
Sulata suklaa varovasti mikrossa välillä sekoittaen. Anna jäähtyä hyvin. Vispaa vispi. Nosta pari kukkurallista ruokalusikallista vispiä suklaaseen ja sekoita nopeasti sekaisin. Kaada se sitten lopun vispin sekaan ja sekoita rauhallisesti.

Pinnalla lakritsikinuski:
1 dl kuohukermaa
100 g Alku-toffeekarkkeja

Laita kattilaan kerma ja karkit. Kiehuta lieden keskiteholla, kunnes karkit ovat sulaneet kermaan. Jatka keittämistä vielä pari minuuttia kunnes seos paksunee. Nosta liedeltä ja sekoittele hetki. Kaada sitten kakun päälle. Anna lakritsikinuskin jähmettyä jääkaapissa. (Riittää 20 cm, 24 cm tai 26 cm kakun pintaan, pienemmässä kakussa tulee paksumpi kerros.)

Koristelu seuraavana päivänä:
reunalla ja päällä pursotukset, flora vispin 1,25 dl + kuohukerman 1 dl seos
koristeet sokerimassaa


AUTOKAKKU:





26.9.11

24 cm irtopohjavuoka, 2 täyteväliä

Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl kiehuvaa vettä

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi mikrossa ja kun vaahto on valmista jatka sekoitusta täydellä teholla ja kaada vesi pieninä erinä sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 30 min. Kokeile kypsyys tikulla.

Kostutus:
sitruunanmakuista kivennäisvettä 3 dl

Kakun täytteenä kahdessa välissä sitruunakerma:
0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
1 rkl maissitärkkelystä
1 prk Flora Vispiä

Laita kattilaan kaikki aineet lukuun ottamatta Flora vispiä. Sekoita hyvin ja anna kuumentua kattilassa kunnes kiehahtaa. Anna jäähtyä hyvin. Vaahdota Flora vispi ja lisää sen joukkoon hyvin jäähtynyt sitruunakiisseli. Ohje on kopioitu Kakku-unelmia-blogista.

Koristelu:
Kakku kuorrutettu 1 dl flora vispiä vispattuna
Kaikki koristeet sokerimassaa



KESÄKAKKU:




12.6.11

26 cm irtopohjavuoka, 2 täyteväliä

Pohja:
5 kananmunaa
2,5 dl sokeria
2,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,25 dl kiehuvaa vettä

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi mikrossa ja kun vaahto on valmista jatka sekoitusta täydellä teholla ja kaada vesi pieninä erinä sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 35 min. Kokeile kypsyys tikulla.

Kostutus:
4 dl: maito 2 dl + vesi 2 dl + vaniljauute 0,5 tl

Kakun täytteenä kahdessa välissä valkosuklaakerma:
5 dl flora vispiä
260 g valkosuklaata

Sulata suklaa varovasti mikrossa välillä sekoittaen. Anna jäähtyä hyvin. Vispaa vispi. Nosta pari kukkurallista ruokalusikallista vispiä suklaaseen ja sekoita nopeasti sekaisin. Kaada se sitten lopun vispin sekaan ja sekoita rauhallisesti.

ja raparperihilloke:
noin 8 dl raparperikuutioita (minulla oli noin 5 dl, mutta olisi saanut olla enemmän)
2 dl vettä
1 dl hillosokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl maissitärkkelystä
2 rkl kylmää vettä
 
Kuumenna raparperikuutiot ja vesi kiehuvaksi, lisää hillosokeri ja sekoita. Anna kiehua kunnes raparperit pehmenevät. Lisää vaniljasokeri. Sekoita maissitärkkelys ja kylmä vesi yhteen ja kaada se kattilaan kiehuvaan seokseen ja sekoita hyvin. Anna jäähtyä.

Koristelu:
Pinta ja koristeet sokerimassaa. Pintaan varattu 3x250g sokerimassaa.
Pinnan alla eristeenä 1 dl flora vispiä.
Spritsaukset Fazerin tummaa suklaata.



PÄÄSIÄISKAKKU:




24.4.11

20 cm irtopohjavuoka, yksi täyteväli.

Pohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 25 min. Kokeile kypsyys tikulla.

Kostutus:
vaniljamaitoa 1,5 dl

Kakun täytteenä yhdessä välissä mansikkamousse:
100-125 g pakastemansikoita
0,75 dl flora vanillaa tai flora vispiä
125 g mascarponejuustoa
2-3 rkl tomusokeria
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vispaa kerma vaahdoksi. Yhdistä juusto, tomusokeri ja osa mansikkasoseesta. Kuumenna muutama ruokalusikallinen mansikkasosetta ja sulata siihen liivatteet. Kaada täytteen joukkoon sekoittaen. Lisää viimeiseksi vaahdotettu kerma.

Koristelu:
Pinta sokerimassaa, jonka alla ohut kerros (0,5 dl) flora vispiä. Kaikki koristeet sokerimassaa.



KIRSIKANKUKKA-KAKKU:



16.4.11

20 cm irtopohjavuoka, yksi täyteväli.

Pohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 25 min. Kokeile kypsyys tikulla.

Kostutus:
vaniljamaitoa 1,5 dl.

Kakun täytteenä yhdessä välissä appelsiinimousse:
1 dl flora vanillaa tai flora vispiä
125 g mascarponejuustoa
2 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin mehu ja kuori
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Vispaa vanilla. Lisää mascarponejuusto ja sokerit ja appelsiinin kuori. Kuumenna kattilassa 3 rkl puristettua appelsiinimehua ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita kaikki mehut täytteeseen sekoittaen.

Koristelu:
Sokerimassan alla kerros flora vispiä, 0,75 dl
Oksa sokerimassaa, jonka hahmottelin marsipaaniveitsellä suoraan sokerimassaan käsituntumalla ja leikkasin sitten irti. Kun nostin oksan kakun päälle putsasin siveltimellä ylimääräiset tomusokerit pois ja sivelin vielä vedellä varovasti koko oksan läpi, että siitä sai tumman, koska tomusokeria tuntui olevan joka puolella.
Kukat myös sokerimassaa, isojen kukkien keskustat sokerikuorrutetta tuubista ja nonparelleja



RIPPIKAKKU:





6.3.11

26 cm irtopohjavuoka, kaksi täyteväliä.

Pohja:
8 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 40 min. Kokeile kypsyys tikulla.

Kostutus:
vaniljamaitoa 4 dl.

Kakun täytteenä kahdessa välissä mustikkamousse:
200 g pakastemustikoita
2,5 dl flora vanillaa tai flora vispiä
250 g mascarponejuustoa
6-8 rkl tomusokeria
6 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustikat. Vispaa kerma. Yhdistä juusto, sokerit ja osa mustikkasoseesta. Kuumenna muutama ruokalusikallinen mustikkasosetta ja sulata siihen liivatteet. Kaada täytteen joukkoon sekoittaen. Lisää viimeiseksi vaahdotettu kerma.

Koristelu:
Koko kakku kuorrutettu ohuella kerroksella flora vispiä
Pinta ja koristeet sokerimassaa, liljoissa riisinuudeleita ja niiden päissä sokerikuorrutetta tuubista
Päällä meiran suklaarakeita, jotka kiinnitetty pintaan myös sokerikuorrutteella
Pursotukset flora vispiä 


LUMIUKKO-KAKKU:





27.2.11

20 cm irtopohjavuoka, yksi täyteväli.

Pohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 25 min. Kokeile kypsyys tikulla.

Kostutus:
maitoa 1,5 dl.

Kakun täytteenä yhdessä välissä vadelmamousse:
100 g pakastevadelmia
0,75 dl flora vanillaa tai flora vispiä
125 g mascarponejuustoa
2-3 rkl tomusokeria
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata vadelmat (ulkomaalaiset) mikrossa ja anna kiehua 2 minuuttia. Vispaa kerma. Yhdistä juusto, tomusokeri ja osa jäähtynyneestä vadelmasoseesta. Kuumenna muutama ruokalusikallinen vadelmasosetta ja sulata siihen liivatteet. Kaada sekoittaen täytteeseen. (Voit myös paseerata vadelmat halutessasi siivilän läpi.) Lisää viimeiseksi vaahdotettu kerma.

Koristelu:
pinnan alla ohut kerros flora vispiä
valkoinen osa naamasta sokerimassaa
vihreä pipo värjättyä marsipaania (pastaväri party green)
muut osat värjättyä marsipaania
tupsu tehty puristamalla valkosipulipuristimella



RUUSUKAKKU:





6.2.11

26 cm irtopohjavuokaan, kaksi täyteväliä.  

Pohja:
8 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 40 min. Kokeile kypsyys tikulla.

Kostutus:
vaniljamaitoa 4 dl

Kakun täytteenä kahdessa välissä vadelmamousse.
200 g pakastevadelmia
2,5 dl flora vanillaa tai flora vispiä
250 g mascarponejuustoa
6-8 rkl tomusokeria
6 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata vadelmat (ulkomaalaiset) mikrossa ja anna kiehua 2 minuuttia. Vispaa kerma. Yhdistä juusto, tomusokeri ja osa jäähtynyneestä vadelmasoseesta. Kuumenna muutama ruokalusikallinen vadelmasosetta ja sulata siihen liivatteet. Kaada sekoittaen täytteeseen. (Voit myös paseerata vadelmat halutessasi siivilän läpi.) Lisää viimeiseksi vaahdotettu kerma.

Koristelu:
koko kakku kuorrutettu ohuella kerroksessa flora vispiä
päällä levy sokerimassaa
koristeet sokerimassaa 


JOULUINEN KAKKU:

19.12.10

24 cm irtopohjavuoka, Yksi täyteväli.

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 30 min. Kokeile kypsyys tikulla.

Kostutus:
vaniljamaidolla 2 dl

Kakun täytteenä yhdessä välissä kinuski-puolukkamousse:
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl kuohukermaa
1 dl flora vispiä
125 g mascarponejuustoa
noin 2 dl jäisiä puolukoita

Laita kerma kattilaan yhdessä fariinisokerin kanssa. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä jääkaapissa. Vatkaa kylmänä vaahdoksi. Lisää seokseen vispattu kerma ja tuorejuusto. Lisää jäiset puolukat. Sekoita hyvin.
Täyte muokattu Kinuskikissalta.

Päälle kinuski:
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria

Laita kerma kattilaan yhdessä fariinisokerin kanssa. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä kunnes seos on valmista. Kaada kakun päälle ja levitä tasaiseksi.

Koristelu:
Reunoilla: 1 dl kuohukermaa, kuvioitu kuvioraapalla. (Jos olisi ollut varalla purkillinen flora vispiä, olisin tehnyt reunat ennemmin sillä ja pursottanut pienet tähdet vielä päälle reunoille peittämään kinuskin ja kerman epätasaista rajaa...)
Koristeet sokerimassaa. Joulutähtien ohje Kinuskikissalta. Värjätty red extralla, kiva väri tuli! Keskellä sokerikuorrutusta tuubista ja keltaisia ja valkoisia nonparelleja. Koristeena vielä sokerihelmiä.



ITSENÄISYYSPÄIVÄN KAKKU:



6.12.10

24 cm irtopohjavuoka, Kaksi täyteväliä.  

Pohja:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 40 min. Kokeile kypsyys tikulla.

Kostutus:
vaniljamaitoa 3 dl

Kakun täytteenä yhdessä välissä valkosuklaakerma: 
2,5 dl flora vispiä
130 g valkosuklaata

Sulata suklaa varovasti mikrossa välillä sekoittaen. Anna jäähtyä hyvin. Vispaa vispi. Nosta pari kukkurallista ruokalusikallista vispiä suklaaseen ja sekoita nopeasti sekaisin. Kaada se sitten lopun vispin sekaan ja sekoita rauhallisesti.

ja toisessa välissä mustikkamousse:
200 g pakastemustikoita
1,5 dl flora vanillaa tai flora vispiä
250 g mascarponejuustoa
4-6 rkl tomusokeria
4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustikat. Vispaa kerma. Yhdistä juusto, sokerit ja osa mustikkasoseesta. Kuumenna muutama ruokalusikallinen mustikkasosetta ja sulata siihen liivatteet. Kaada täytteen joukkoon sekoittaen. Lisää viimeiseksi vaahdotettu kerma.

Koristelu:
Sokerimassan alla 1 dl vispikermaa. Valkoinen kuorrutus on dr oetkerin sokerimassaa ja sininen kuorrutus on pastavärillä värjättyä marsipaania ja sokerimassaa. Katso ohje kahdella värillä kuorruttamisesta. Koristeet ovat myös marsipaania ja sokerimassaa, jotka kiinnitetty penslaamalla vettä kiinnityskohtaan.



ISÄNPÄIVÄKAKKU:




14.11.10

20 cm irtopohjavuoka, Kaksi täyteväliä.

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 30 min. Kokeile kypsyys tikulla.

Kostutus:
mantelimaitoa 2 dl (maitoa + pari tippaa manteliuutetta)

Kakun täytteenä kahdessa välissä diplomaattikreemi ja ananashillo ruokamessuilta. (Käytin Flora Kuohua diplomaattikreemissä, joka on tosi neutraalin makuinen, ei makea.)
1,5 dl vaniljakreemijauhetta (Milletti) (0,5 dl Sallisen)
2,5 dl kylmää vettä
2,5 dl flora vispiä (Flora kuohua)

Sekoita vaniljakreemijauhe kylmään veteen nopeasti. Vispaa kreemiä muutama minuutti.
Vispaa kerma ja sekoita valmis vaniljakreemi sekaan.

Koristelu:
Pinta kuorrutettu ensin ohuella kerroksella flora vispiä. Pursotukset flora vispiä, pinta marsipaania, koristeet marsipaania. Liljassa riisinuudeliheteet.



SYYSKAKKU:



3.10.10

24 cm irtopohjavuoka, Yksi täyteväli. 

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 30 min. Kokeile kypsyys tikulla.

Kostutus:
appelsiinilimpparia 2 dl.

Omenahilloke yhteen väliin:

5 omenaa
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääritahnaa (tai inkiväärijauhetta)
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl kylmää vettä

Leikkaa kotimaiset omenat pieniksi lohkoiksi/kuutioiksi ja laita kattilaan. Lisää fariinisokeri, kaneli ja inkivääritahna. Keitä noin 5 minuuttia. Sekoita tärkkelys vesitilkkaan ja kaada joukkoon. Sekoita koko ajan noin 2 minuutin ajan ja nosta kattila liedeltä. Anna jäähtyä. Kaada lautaselle ja nosta jääkaappiin jäähtymään. Hillokkeen alkuperäinen ohje on Kinuskikissalla jota muokkasin sopivaksi.

Kookosmousse yhteen väliin:
2,5 dl kookosmaitoa
2 rkl maissitärkkelystä
2 rkl sokeria
1,25 dl flora vispiä

Kaada maito, tärkkelys ja sokeri kattilaan ja kuumenna kunnes seos pulpahtelee ja sakenee. Nosta kattila liedeltä. Anna jäähtyä. Kaada lautaselle ja nosta jääkaappiin jäähtymään. Kun kiisseli on jäähtynyt, vispaa vispi ja sekoita kiisseli vispin sekaan. Kiisselin ohje Kotiliedessä.

Koristelu:
marsipaania ja siileissä Meiran suklaarakeita.



PINGVIINIKAKKU:




23.9.10

24 cm irtopohjavuoka, Yksi täyteväli.

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 30 min. Kokeile kypsyys tikulla.

Kostutus:
vaniljamaitoa 2 dl.

Kakun täytteenä yhdessä välissä Vadelma-Daimmousse.
1,5 dl flora vispiä
250 g mascarponejuustoa
2 tupladaimia rouhittuna
noin 200 g kokonaisia kotimaisia vadelmia

Vispaa kerma ja lisää siihen juusto. Rouhi daimpatukka ja lisää joukkoon. Kaada kakun päälle ja painele mousseen kokonaiset vadelmat.

Koristelu:
Pinta ja koristeet marsipaania, rakeet meiran suklaarakeita, pinnan alla ohut kerros vispikermaa. 




RISTIÄISKAKKU:





15.8.10

Pohja 2 x kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekaan vaahtoon varovasti siivilällä. Paista 225 asteessa noin 7-10 minuuttia. Kumoa leivinpaperille.
Ota sabluunaksi 26 cm irtopohjavuoan pohjalevy ja leikkaa sen avulla kahdesta kääretorttupohjasta kaksi pyöreää palaa. Rakenna kakun keskimmäinen kerros sopivista paloista.

Kostutus:
noin 2 dl maitoa + 1 tl vaniljauutetta

Rakenna kakku reunakalvojen avulla.

Täytteenä yhdessä välissä diplomaattikreemi:
1 dl vaniljakreemijauhetta
2,5 dl kylmää vettä
2,5 dl flora vispiä

Sekoita vaniljakreemijauhe kylmään veteen nopeasti. Vispaa kreemiä muutama minuutti.
Vispaa kerma ja sekoita valmis vaniljakreemi sekaan.

ja toisessa välissä mansikkamousse:
200 g pakastemansikoita
1,5 dl flora vanillaa tai flora vispiä
250 g mascarponejuustoa
4-6 rkl tomusokeria
4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vispaa kerma vaahdoksi. Yhdistä juusto, tomusokeri ja osa mansikkasoseesta. Kuumenna muutama ruokalusikallinen mansikkasosetta ja sulata siihen liivatteet. Kaada täytteen joukkoon sekoittaen. Lisää viimeiseksi vaahdotettu kerma.

Marsipaanin alla suklaakreemi: (Kinuskikissalta muokattu ohje)
130 g valkosuklaata (Pandan)
25 g oivariinia
80 g mascarponejuustoa
1 rkl tomusokeria.

Sulata suklaa mikrossa varovasti. Sekoita juusto ja voi tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää seokseen jäähtynyt sulatettu suklaa ja tomusokeri. Vatkaa kunnes massa on kuohkeaa. Jos massa näyttää rakeiselta, jatka vielä vatkaamista.

Koristelu:
Pinnalla valkoisella värjätty marsipaani. (kokeilin ensin dr. oetkerin valkoista marsipaania, mutta se oli aivan liian tahmeata joten vaihdoin salliseen.)
Ruusut, liljat, lehdet, tossut ja nalle maripaanin ja sokerimassan sekoitusta.
Reunoilla värjätty ja valkoinen flora vispi. 2,5 dl.



KÄÄRETORTTU:

18.6.10

Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon varovasti. Levitä leivinpaperille tasaisesti. Paista uunissa 225 °C 7-10 min. Kumoa leivinpaperille.

Mansikka-rahkatäyte:
noin 1,25 dl Flora Vispiä
250 g rahkaa
noin 2 dl mansikkasosetta pakastemansikoista
3 rkl tomusokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta (Sallinen)

Vispaa vispi. Sulata pakastemansikat ja soseuta koneella. Sekoita kaikki ainekset yhteen.

Levitä noin puolet seoksesta kääretorttupohjalle ja rullaa leivinpaperin avulla. Leikkaa kääretortusta reunapalat pois.

Kuorruta kakku täytteellä (vielä jäi vähän täytettä ylikin) ja marsipaani/sokerimassalevyllä. Koristele.



60v KAKKU:


26.5.10

20 cm irtopohjavuoka, Kaksi täyteväliä. 

Pohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 25 min. Kokeile kypsyys tikulla.

Kostutus:
vedellä laimennetulla La Rossa-mehulla 2 dl.

Kakun täytteenä kahdessa välissä Vadelmamousse:
200 g pakastevadelmia
1,5 dl flora vanillaa tai flora vispiä
250 g mascarponejuustoa
4-6 rkl tomusokeria
4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata vadelmat (ulkomaalaiset) mikrossa ja anna kiehua 2 minuuttia. Vispaa kerma. Yhdistä juusto, tomusokeri ja osa jäähtynyneestä vadelmasoseesta. Kuumenna muutama ruokalusikallinen vadelmasosetta ja sulata siihen liivatteet. Kaada sekoittaen täytteeseen. (Voit myös paseerata vadelmat halutessasi siivilän läpi.) Lisää viimeiseksi vaahdotettu kerma.

Koristelu:
Päällä sokerimassaa, marsipaanikoristeet (rakeet meiran suklaarakeita) ja vispikermaa, josta osa värjätty keltaisella pastavärillä ja osa ruskealla pastavärillä sekä mustalla nestemäisellä pastavärillä, päällä kaksivärinen pursotus.



ÄITIENPÄIVÄKAKKU:



10.5.10

Pohja 20 cm irtopohjavuoka, 3 munan täytekakkupohja. Kaksi täyteväliä. Kostutus vaniljamaidolla.
Kakun täytteenä yhdessä välissä vadelmamousse ja toisessa välissä valkosuklaakerma.
Päällä valkoisella vaalennettu marsipaani, marsipaanikoristeet ja vispikermaa, josta osa värjätty lilalla pastavärillä ja päällä kaksivärinen pursotus.



KISSAKAKKU:


27.2.10

20 cm irtopohjavuokaan

Pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Vaahdota munat ja sokeri. Kääntele keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti vaahdon sekaan siivilän lävitse. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.

Kostutus:
maitoa + vaniljauutetta

Valkosuklaatäyte:
0,75 dl Flora vispiä
125 g mascarponejuustoa
noin 50 g valkosuklaata
noin 50 g pieniä valkosuklaapaloja

Sulata suklaa mikrossa välillä sekoitellen ja jäähdytä. Vatkaa Flora Vispi, lisää mascarponejuusto ja sula suklaa ja suklaapalat.

Limetäyte:
0,75 dl Flora vispiä
125 g mascarponejuustoa
puolikkaan limen mehu ja kokonaisen kuori
2 rkl tomusokeria

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää tomusokeri, juusto sekä limen mehu ja kuori.

Koristeet:
marsipaania ja pursotukset ja reuna kaakaolla maustettua vispikermaa.



HALLOWEENKAKKU:


31.10.09

Tumma unelmakääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon varovasti. Levitä leivinpaperille tasaisesti. Paista uunissa 225 °C 5-8 min. Kumoa leivinpaperille.

Kostutus:
noin 1 dl maitoa
vajaa 1 tl vaniljauutetta

Vadelmatäyte:
1 dl Flora Vispiä
125 g mascarponejuustoa
1,5-2 dl vadelmia
1 rkl tomusokeria
1 liivatelehti + tilkka vettä

Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää tomusokeri, juusto ja soseutetut vadelmat. Sulata liivate kuumaan tilkkaan vettä ja lisää ohuena nauhana sekoittaen vaahtoseokseen. (Muista ohje ulkomaalaisille vadelmille.)

Tummasuklaatäyte:
1,5 dl Flora vispi
75 g (12 palaa) Fazerin Tummaa suklaata

Sulata suklaa mikrossa pienissä jaksoissa välillä sekoittaen. Anna jäähtyä hyvin noin kädenlämpöiseksi. Vaahdota Flora Vispi. Lisää suklaa vaahdon joukkoon.
Leikkaa kääretorttupohjasta erikokoisilla pyöreillä astiloilla pitsaleikkurin avulla 4 pohjalevyä. Vuoraa pyöreä kulho kelmulla. (Minulla pienempi Teema-kulho.) Laita pohjalle pienin pohjalevy ja kostuta. Laita päälle vajaa puolet vadelmatäytteestä. Sitten toinen pohjalevy ja kostuta se. Päälle sopivasti tummasuklaatäytettä. (Minulla jäi vähän täytettä yli.) Päälle kolmas pohjalevy ja kostuta se. Päälle loput vadelmatäytteestä. Päälle neljäs pohjalevy ja kostuta vielä se. Päälle kelmu suojaksi ja jääkaappiin yöksi.

Suklaakreemi:
100 g (16 palaa) Fazerin tummaa suklaata
25 g voita
125 g (puoli pakettia) mascarponejuustoa
1 rkl tomusokeria

Sulata suklaa mikrossa. Sekoita voi ja mascarpone tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella tai tehosekoittimella. Lisää seokseen tomusokeri ja sula suklaa. Vatkaa kunnes massa on kuohkeaa.  (Ohje on muokattu Kinuskikissalta.)

Kumoa kulho tarjoilualustalle ja ota kelmu pois. Kuorruta kakku suklaakreemillä mahdollisimman tasaiseksi.

Kuorrutus ja koristelut:
Marsipaania. Keltaista kaupan marsipaania värjäsin oranssilla pastavärillä, valkoista värjäsin ruskealla ja vaalean vihreää värjäsin tumman vihreällä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti