keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Juustokakut vanhasta blogista

Tässä on kollaasi vanhassa blogissani "Annikan keittiössä" olleista juustokakuista, hyydytetyistä ja paistetuista. Kaikkiin on lisätty nyt reseptit.

LIME-SITRUUNAJUUSTOKAKKU:



8.4.12

Resepti alunperin Sikke Sumarin. Löysin Mau!kas-blogista.

24 cm irtopohjavuoka

Pohja:
200 g Digestive -keksejä
75 g voita/margariinia 

Täyte:
200 g philadelphiajuustoa
250 g mascarponejuustoa
2 sitruunan kuoriraaste ja mehu
2 limen kuoriraaste ja mehu
1 prk kondensoitua maitoa (makeutettua)

Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen ja kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Koristeet:
koristeiden alla valkosuklaaraastetta
koristeet sokerimassaa ja vaahtokarkin makuista kaulintamassaa ja nonparelleja 



NEW YORK CHEESECAKE:



17.7.11

Resepti Terhin keittiöstä.

24 cm irtopohjavuoka

Pohja:
300 g Digestive-keksejä
100 g voita sulatettuna

Täyte:
600 g (3 pakettia) Philadelphia tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
150 g (1 purkki) ranskankermaa (Valio)
3 tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan mehu, noin 5 tl sitruunamehua

Jauha keksit ja sekoita siihen sulatettu voi. Pingota leivinpaperinpala irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksiseos lusikan avulla.

Sekoita sähkövatkaimella kulhossa tuorejuusto, sokeri ja jauhot. Lisää yksi kananmuna kerrallaan sekoittaen. Lisää loput aineet ja kaada seos keksipohjan päälle. Paista 175 asteessa yksi tunti, jolloin koko täyte on hyytynyt. Sammuta uuni ja anna kakun olla uunissa vielä 30 minuuttia. Anna sitten juustokakun jäähtyä rauhassa vuoassaan ja siirrä jääkaappiin yöksi. Seuraavana päivänä käy muovilastalla reunat varovasti läpi ja avaa reunus. Nosta tarjoilualustalle ja poista leivinpaperi pohjalta.
Päälle laitoin koristeeksi tuoreita herkullisia mansikoita. Jos ei ole tuoreita marjoja, sopii kakulle mansikka- tai vadelmamelba soseutetuista marjoista ja tomusokerista.

MINTTUKROKANTTI-JUUSTOKAKKU:



10.4.11

20 cm irtopohjavuoka

Pohja: En ole ihan varma oliko pohjan ohje juuri tämä...
2 kananmunaa
0,75 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Kaakaoiseen pohjaan 1,5 rkl tummaa kaakaojauhetta.

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 18-22 min. Kokeile kypsyys tikulla.
Anna jäähtyä. Kostuta esimerkiksi vaniljamaidolla. Aseta reunakalvo ympärille klemmarin avulla.

Täyte:
1,25 dl flora vanillaa
125 g mascarponejuustoa
150 g minttukrokanttisuklaata
2 liivatelehteä + tilkka vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vispaa vanilla. Sekoita vanillan joukkoon juusto. Sekoita vaahtoa pari ruokalusikallista jäähtyneeseen suklaaseen ja sekoita nopeasti. Sekoita sitten kaikki yhteen. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata kattilassa tilkkaan kuumaa vettä. Kaada täytteeseen sekoittaen. Kaada pohjan päälle reunakalvon sisään. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.

Koristelu:
50 g minttukrokanttisuklaata kuorimaveitsellä raastettuna . 
Sokerimassakukkia ja -lehtiä, viivat hammastikulla ja kukkakeskustat siivilällä koristeltu.



 VALKOSUKLAA-DAIMJUUSTOKAKKU:



12.2.11

Resepti Hellapoliisilta muokattuna.

24 cm irtopohjavuoan reunus

Pohja:
paketti, 350 g, Rainbow tummia täytekeksejä
100 g leivontamargariinia

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu margariini sekaan.
Aseta pelkkä irtopohjavuoan reunus tarjoilualustalle ja kiinnitä reunakalvo klemmarilla. Painele keksiseos pohjalle. Laita jääkaappiin hetkeksi.

Täyte:
2 dl kuohukermaa
250 g mascarponejuustoa
100 g leivontavalkosuklaata
2 tupladaimia
3 rkl tomusokeria
3 liivatelehteä

Vispaa kerma, lisää juusto ja tomusokeri. Kääntele joukkoon sulatettu valkosuklaa (jäähdytä sulaa suklaata ensin kermajuustoseoksella) ja daimmurut. Sulata pehmenneet liivatelehdet nostamalla puristamatta ne lämpimään kattilaan. Kaada liivate täyteseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä 2-4 tuntia.

Vadelmakiille:
200 g vadelmia
noin 1 dl vettä
2 liivatelehteä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Sulata ja kuumenna vadelmat (ulkomaalaiset) mikrossa 2 minuuttia. Paseeraan eli paina siivilän läpi. Kaada paseerattu vadelmasose mittaan ja lisää vettä, että on yhteensä 2 dl. Kuumenna koko määrä kattilassa ja lisää liuotetut liivatelehdet. Sekoita hyvin. Anna seoksen jäähtyä ennen kuin kaadat varovasti lusikan avulla kakun päälle.

Koristelu:
leivontavalkosuklaata 4 palaa (tee leivinpaperista ja teipinpalasta pursotuspussi ja sulata suklaa mikrossa suoraan sen sisällä)
marsipaanikoristeet, kukissa meiran suklaarakeita 

BAILEYS-JUUSTOKAKKU:

30.9.10

Versioni Pastanjauhantaa-blogin kakusta.

20 cm irtopohjavuoan reunus

Pohja:
150 g digestive-keksejä (10 kpl)
75 g leivontamargariinia

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu margariini sekaan. Painele seos suoraan tarjoilualustalle irtopohjavuoan reunojen sisäpuolelle. Laita jääkaappiin.

Täyte:
125 g mascarponejuustoa
1,5 dl Flora vispiä
3 rkl tomusokeria
0,5 dl baileysia
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja tomusokeri. Kuumenna likööri lähes kiehumispisteeseen asti ja sulata siihen liivatelehdet. Kaada nauhana täytteeseen sekoittaen hyvin.
Laita vuokaan reunakalvo. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.
Tarkoitus oli laittaa täytteeseen vielä 2 tl vaniljasokeria, mutta unohtui...
Koristeet marsipaania, kukissa suklaarakeita ja nonparelleja keskellä.



PAISTETTU MUSTIKKAJUUSTOKAKKU:




19.8.10

Resepti yhdistetty useista lähteistä.

Pohja 24 cm irtopohjavuokaan:
200 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 munaa

Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle.

Täyte:
625 g mascarponejuustoa (2,5 pakettia)
purkki kondensoitua maitoa
0,6 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa (laita 4, niin tulee vähän kiinteämpi keskeltä)
noin 2 dl mustikoita

Laita uunin pohjalle korkeareunainen pelti johon kuumaa vettä puolilleen. Lämmitä uuni 150 asteeseen.
Sekoita mascarponejuusto pehmeäksi. Lisää kondensoitu maito purkista ja sekoita. Sekoita yhteen sokeri, vehnäjauho ja vaniljasokeri ja lisää seokseen. Sekoita kananmunat yksitellen joukkoon vain sen aikaa että sekoittuvat.
Painele taikina vuokaan ja reunoille. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle, lisää puolet mustikoista, lisää loput täytteestä ja loput mustikat päälle. Paista 150 asteisessa uunissa noin 75 minuuttia. Keskeltä jää hyllyväksi. Sammuta uuni ja anna juustokakun seistä uunissa vielä 1-4 tuntia. Tunnin päästä ota nuolija ja pyöritä sillä kakku vuoan reunoista irti. Nosta jäähtymään huoneenlämpöön ja lopulta jääkaappiin yön yli.


 MANSIKKA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU:


29.5.10

20 cm irtopohjavuoka

Pohja:
200 g keksejä, esim. digestive-keksejä 13 kpl
100 g voita sulatettuna

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi sekaan. Painele seos suoraan tarjoilualustalle irtopohjavuoan reunojen sisäpuolelle tai irtopohjavuoan pohjalle pingotetun leivinpaperin päälle.

Valkosuklaatäyte:
1,25 dl Flora vispiä
125 g mascarponejuustoa
65 g valkosuklaata
2 rkl tomusokeria
1 liivatelehti

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja anna jäähtyä haaleaksi. Vispaa vispi ja lisää juusto, valkosuklaa sekä tomusokeri. Sulata liivatelehti tilkkaan kuumaa vettä ja kaada sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä pari tuntia jääkaapissa.

Mansikkatäyte: 
1,25 dl Flora vispiä
125 g mascarponejuustoa
1,5 dl mansikkasosetta (noin 200 g pakastemansikoita)
2 rkl tomusokeria
2 liivatelehteä

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Sulata pakastemansikat mikrossa ja soseuta. Vispaa vispi ja lisää juusto, mansikkasose sekä tomusokeri. Sulata liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja kaada sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada valkosuklaatäytteen päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Avaa irtopohjavuoan rengasta varovasti vähän auki ja käy veitsellä reunat läpi ennen kokonaan avaamista. 

Koristelu:
valkosuklaalastuja (noin 50 g)
marsipaania 


PERSIKKAJUUSTOKAKKU:

3.4.10

20 cm irtopohjavuoka

Pohja:
1 muna
0,3 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne varovasti sekoittaen taikinaan. Levitä taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä ja irroita.
Kostutus:
noin 0,5 dl appelsiinimehua

Täyte:
1,5 dl Flora Vanillaa
250 g mascarponejuustoa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria
410g/230g purkki persikkalohkoja mehussa
3 liivatelehteä
noin 3 rkl appelsiinimehua 

Liuota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa vanilla, lisää juusto, sokerit, kuutioidut persikkalohkot (säästä muutama viipale koristeluun) ja kuumaan appelsiinimehuun sulatetut liivatelehdet. Sekoita hyvin ja kaada pohjan päälle. Käytä avuksi reunakalvoja. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

Pinta:
persikkaviipaleita
2 dl appelsiinimehua
0,75 dl hyytelösokeria

Asettele persikkaviipaleet kakun päälle. Kiehauta appelsiinimehu ja lisää hyytelösokeri sekoittaen. Kuumenna vielä kiehuvaksi ja nostele sitten lusikalla sopiva määrä kakun päälle varovasti. Anna jähmettyä seuraavaan päivään, ennen kuin poistat reunakalvon.
Pajunkissa-koristeet tummaa ja valkoista suklaata. Oksat pursotettu ja pajunkissat tehty hammastikun avulla leivinpaperin päälle. Jäähdytetty kylmäkallen päällä. Pajunkissojen idea Kinuskikissalta



PUNAHERUKKAJUUSTOKAKKU:

24 cm irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle pingotettuna.

Pohja:
Kaurakeksejä 300g murustettuna
150 g juoksevaa margariinia

Sekoita yhteen ja painele vuoan pohjalle.

Täyte:
noin 2,5 dl tuoreita punaherukoita
prk Flora Vispiä
300 g Valion Creme Fraichea kevyt
300 g mascarponejuustoa
1/2 dl sokeria,
pari tippaa vaniljauutetta
6 liivatelehteä
tilkka vettä

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Soseuta punaherukat haarukalla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri, tuorejuusto, ranskankerma ja vanilja-uute. Lisää vaahtoon soseutetut herukat ja sekoita. Kiehauta tilkka vettä kattilassa ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana punaherukkavaahdon joukkoon sekoittaen. Kaada pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä kylmässä.

Koristeena noin 1,5 dl punaherukoita + hyytelösokeriliemi ja marsipaanikukkia.



RAPARPERI-MANSIKKAJUUSTOKAKKU:


31.5.09

Pohja:
noin 200 g digestive-keksimurskaa
100 g sulatettua voita

Raparperihilloke:
noin 2-2,5 dl pakasteraparperikuutoita
1 dl sokeria

Annetaan kiehua kunnes raparperit ovat pehmenneet ja neste vähentynyt.

Mansikkahilloke:
noin 2,5-3 dl pakastemansikoita
0,5 dl sokeri

Annetaan kiehua kunnes mansikat ovat pehmenneet ja neste vähentynyt.

Täyte:
2,5 dl vanilla Floraa vispattuna (josta vähän syötiin heti tuoreiden mansikoiden kera :)
Purkillinen sunnuntain vaniljatuorejuustoa jaetaan kahteen kulhoon, toiseen lisätään jäähtynyt mansikkahilloke ja toiseen raparperihilloke.Molempiin täytteisiin 2 liivatelehteä.

Painele pohjataikinan suoraan tarjoilulautaselle 20 cm irtopohjareunan avulla ja levitä mansikkatäyte ja raparperitäyte. Annetaan hyytyä seuraavaan päivään ja koristellaan tuoreilla mansikoilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti