torstai 14. maaliskuuta 2024

Paistettu mustikkajuustokakku

Todella ihanan pehmeä uunissa paistettu juustokakku. Tätä olen tehnyt jo kerran 14 vuotta sitten ja löytyy blogistakin.

Resepti yhdistetty useista lähteistä.


Pohja 24 cm irtopohjavuokaan:
200 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 munaa

Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi ylös reunoille asti.

Täyte:
625 g mascarponejuustoa (2,5 pakettia)
purkki kondensoitua maitoa
0,6 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
noin 2 dl mustikoita

Laita uunin pohjalle korkeareunainen pelti johon kuumaa vettä puolilleen. Lämmitä uuni 150 asteeseen.
Sekoita mascarponejuusto pehmeäksi. Lisää kondensoitu maito purkista ja sekoita. Sekoita yhteen sokeri, vehnäjauho ja vaniljasokeri ja lisää seokseen. Sekoita kananmunat yksitellen joukkoon vain sen aikaa että sekoittuvat.
Painele taikina vuokaan ja reunoille. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle, lisää puolet mustikoista, lisää loput täytteestä ja loput mustikat päälle. Paista 150 asteisessa uunissa noin 75 minuuttia. Keskeltä jää hyllyväksi. Sammuta uuni ja anna juustokakun seistä uunissa vielä 1-4 tuntia. Tunnin päästä ota nuolija ja pyöritä sillä kakku vuoan reunoista irti. Nosta jäähtymään huoneenlämpöön ja lopulta jääkaappiin yön yli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti