maanantai 9. tammikuuta 2017

Sacherkakku

Aloitetaan vuosi 2017 ihanalla suklaisella sacherkakulla. Kostukkeena tummaa rommia, täytteenä aprikoosihilloa ja päällä tuhti kova suklaakuorrutus... Nams! Pieniä muutoksia tein aiemmin käyttämääni suklaapohjan ohjeeseen, anopilta saatuun, joka löytyy myös täältä blogistani. Molemmat yhtä toimivia.

Tämä kakku matkasi mukana loppiaisviikonlopun viettoon mökille. Herkullisuudestaan huolimatta tämä tuhti kakku oli riittoisa ja sitä riitti jälkiruoaksi useammalle henkilölle parinakin päivänä.

Jouluna tuli mieheni kanssa sairasteltua influenssaa/flunssaa suunnitelmista poiketen kotosalla, joten olikin mukavaa viettää melkein kuin oikeaa toista joulua sukulaisten kanssa. Joulukuusikin oli vielä ihasteltavana, ja ulkona valkoinen maa.





24 cm irtopohjavuoka

Pohja:
150 g tummaa suklaata (fazer)
150 g voita
1,5 dl sokeria
4 kananmunaa
1,5 dl mantelijauhetta (80 g)
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kostutus:
0,5 dl tummaa rommia, captain morgan
0,5 dl vettä

Täyte:
noin 150 g aprikoosimarmeladia yhteen väliin

Kuorrutus:
200 g tummaa suklaata (fazer)
50 g voita

Koristelu:
8 palaa tummaa suklaata (fazer) (Etsi pitsirullien ohje Kinuskikissalta)

Lisäksi:
kuohukermaa vaahdotettuna

Kakkuvuokaan:
voita tai juoksevaa margariinia ja vehnäjauhoja

Sulata paloiteltu suklaa varovasti mikrossa ja ota sivuun jäähtymään. Vaahdota pieneksi paloiteltu pehmennyt voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää päälle kuivat aineet ja sekoita nopeasti. Lisää sitten mukaan hieman jäähtynyt sula suklaa koko ajan sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja vehnäjauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 °C noin 40-50 minuuttia.

Kumoa kakku (perunajauhotetulla alustalle) ja anna jäähtyä. Jaa kakku kahteen osaan. Kostuta levyt rommi-vesiseoksella. Levitä väliin aprikoosimarmeladia. Anna seistä jääkaapissa seuraavaan päivään. Voit myös tehdä pohjan yhtenä päivänä ja toisena täyttää ja kolmantena kuorruttaa.

Sulata rasva mikrossa ja sekoita suklaapalat joukkoon vähän kerrallaan ja tarvittaessa pidä muutama sekunti mikrossa. Vatkaa kuorrutus lusikalla kuohkeaksi ja kiiltäväksi. Kaada kuorrute kakun päälle keskelle ja reippain vedoin levitä kuorrute että valuu reunoille. Tasoita reunat. Suojaa lautanen leivinpaperisuikaleilla.

Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi suklaakoristeilla tai -spritsauksilla. Tarjoa lisänä vatkattua kermaa. Ota kakku ajoissa lämpenemään jääkaapista, että kuorrute ehtisi hiukan pehmetä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti