sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Charlotte russe

Näyttävä Charlotte russe-kakku raparperi-mascarponejuusto-täytteellä tuli jälkiruoaksi pöytäämme, kun kestitsimme appivanhempiani. Kääretorttuun laitoin tomusokeria sokerin tilalle (Dansukkerin ohje) ja tuli kuohkea ja maukas, ei ollenkaan kananmunan makuinen (vähensin jauhoja ja leivinjauheen määrää). Täytteenä kääretortussa vadelmahilloa.




Teemakulho

Kääretorttu:
4 kananmunaa
3 dl tomusokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

vadelmahilloa

Täyte:
0,25 dl sokeria
noin 4-5 dl pakastettuja raparperikuutioita
2,5 dl flora vispiä
250 g mascarponejuustoa
0,25 dl sokeria
3 liivatelehteä
tilkka vettä

Vatkaa munat ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon varovasti. Levitä leivinpaperille tasaisesti. Paista uunissa 200 asteessa 7-10 min. Kumoa leivinpaperille. Anna hetki jäähtyä, levitä vadelmahilloa tasaisesti ohut kerros ja rullaa tiiviiksi rullaksi. laita jääkaappiin hetkeksi odottamaan. Leikkaa paloiksi.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sulata raparperit sokerin kanssa kattilassa soseeksi ja kaada lautaselle. Anna soseen jäähtyä jääkaapissa. Vispaa vispi ja lisää juusto ja sokeri. Lisää jäähtynyt raparperisose. Sulata liivatelehdet tilkassa vettä kattilassa ja kaada nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen vaikka tehosekoittimella.

Vuoraa kulho kelmulla ja asettele kääretortun viipaleita tiiviisti vuokaan. Kaada täytettä vuokaan sopiva määrä ja asettele vielä viipaleet pohjaksi. Käännä kelmun palat päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kumoa tarjoiluastialle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti