keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Omena-pistaasimurupiirakka

Kaapissa lojui puolikas pistaasipähkinäpussi, ja päätin kokeilla sopisivatko pähkinät omenapiirakkaan. Ja kyllä sopivat! Maistui pistaasi kivasti päällisestä.




piirakkavuoka tai muu sopiva vuoka

Murotaikina:
100 g voita tai 1 dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
6 isoa kotimaista omenaa

Pistaasimuru:
noin 100 g kuorellisia ja suolattuja pistaasipähkinöitä
noin 0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
0,5 dl juoksevaa margariinia


Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muut aineet. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.

Pilko omenat viipaleiksi. Saa olla paksujakin. Ripottele tai asettele viipaleet pohjan päälle.

Kuori pistaasipähkinät. Jauha ne jauheeksi monitoimikoneen terällä. Mittaa desimitalla paljonko jauhetta tuli ja lisää vehnäjauhoja sen verran, että tulee 1 dl täyteen. Lisää sokeri ja juokseva margariini ja sekoita. Ripottele omenaviipaleiden päälle vuokaan.

Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

1 kommentti: