Kaapissa lojui puolikas pistaasipähkinäpussi, ja päätin kokeilla sopisivatko pähkinät omenapiirakkaan. Ja kyllä sopivat! Maistui pistaasi kivasti päällisestä.
piirakkavuoka tai muu sopiva vuoka
Murotaikina:
100 g voita tai 1 dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
6 isoa kotimaista omenaa
Pistaasimuru:
noin 100 g kuorellisia ja suolattuja pistaasipähkinöitä
noin 0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
0,5 dl juoksevaa margariinia
Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muut aineet. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Pilko omenat viipaleiksi. Saa olla paksujakin. Ripottele tai asettele viipaleet pohjan päälle.
Kuori pistaasipähkinät. Jauha ne jauheeksi monitoimikoneen terällä. Mittaa desimitalla paljonko jauhetta tuli ja lisää vehnäjauhoja sen verran, että tulee 1 dl täyteen. Lisää sokeri ja juokseva margariini ja sekoita. Ripottele omenaviipaleiden päälle vuokaan.
Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.
Herkullisen näköinen paistos :)
VastaaPoista