perjantai 9. tammikuuta 2015

Mustikka-rahkapiilo

Vuosi 2015 alkaa kakulla. Kakun sisällä piilossa mustikoita ja rahkaa.



24 cm irtopohjavuoka

Pohja:
200 g voita 
2 dl sokeria 
1 kananmuna 
4 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 

Täyte:
3 dl pakastemustikoita 
250 g maitorahkaa 
0,5 dl sokeria 
2 tl perunajauhoja 
1 kananmuna

Sekoita kuutioitu voi ja sokeri sekaisin. Lisää kananmuna, vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele puolet taikinasta voidellun kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. 

Ripottele puolet mustikoista pohjalle. Sekoita muut täyteainekset keskenään ja levitä vuokaan. Ripottele loput mustikat rahkan päälle. Taputtele lopusta taikinasta käsissä ohuempi lätty ja nosta täytteen päälle. Pintaan saa jäädä reikiä. Venyttele pinta reunojen taikinaan kiinni. Paista uunissa 180 asteessa noin 55-60 min. Anna hetki tasaantua ja irroita vuoasta lastojen avulla tarjoilualustalle. Maistele lämpimänä ja kylmänä.

1 kommentti:

  1. Meillä tehtiin tätä eilen illalla. Hyvää oli lämpimänäkin, mutta väitän että tänään on päivän levänneenä ja jääkaappikylmänä vielä parempaa! ☺ Kiitos ohjeesta!!

    VastaaPoista