sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Pieni salmiakkijuustokakku

Tein pienen salmiakkijuustokakun käyttäen Apteekin Salmiakkimixeriä. Aikas herkkua salmiakin ystäville.



14 cm irtopohjavuoan rengas

Pohja:
5 digestivekeksiä (70 g)
35 g voita

Täyte:
1,5 dl flora vispiä
125 g mascarponejuustoa
0,5 dl Apteekin Salmiakkimixeriä
1 liivatelehti
noin 1 rkl vettä

Laita liivatelehti likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Sulata voi mikrossa. Tee pohja murskaamalla keksit tehosekoittimella ja lisäämällä sulatettu voi sekaan. Painele irtopohjavuoan renkaan sisäpuolelle suoraan tarjoilualustalle. Käytä halutessasi reunakalvoa vuoan sisäpuolella. En käyttänyt tällä kertaa.

Täytettä varten vispaa vispi sähkövatkaimella ja lisää siihen juusto ja salmiakkimixeri ja sekoita vielä. Kuumenna kattilan pohjalla noin 1 rkl vettä kiehuvaksi, purista liivatelehdestä ylimääräinen vesi ja sulata kiehuvaan veteen. Nosta kattila liedeltä ja heiluttele hetki että jäähtyisi. Kaada täytteen joukkoon ohuena nauhana vähän kerrallaan samalla vispaten sähkövatkaimella. Kaada täyte vuokaan. Koko täyte mahtuu juuri sopivasti kokonaan vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Koristeena käytin salmiakkikarkkeja.

Huomioita: olisi voinut käyttää 2 liivatelehteä niin olisi saanu vähän kiinteämmän kakun. Pohjasta olisi voinut tehdä paksumman; tätä vuokaa en ole ennen käyttänyt niin määrät olivat kokeelliset.

Tuplaamalla täytteen määrät voi kakkua kokeilla tehdä 20-24 cm vuokaan (4 liivatelehteä).

7 kommenttia:

  1. Nam, näyttääpä herkulliselta, vaikka mietityttääkin miten hyvin salmiakki ja mascarpone sopivat yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin sopi salmiakin maku juustokakkuun, jossa mascarponejuustoa tuomassa kermaisuutta. Tavallinen tuorejuusto kelpaa varmasti yhtä hyvin. Tykkään käyttää mascarponea sen makeuden ja kermaisuuden vuoksi; esimerkiksi philadelphiajuustosta maistan sen happaman maun joistain kakuista läpi. Kokeilin ensin puolella salmiakkimäärällä ja maistelin, mutta halusin reilusti salmiakin makua niin laitoin puoli desiä.

      Poista
  2. Olis varmaan mun herkkua! Kokeiluun!

    VastaaPoista
  3. Hei, onpa hieno kakku. :) en ole koskaa tuota salmiakkimixeriä kokeillut, (ja en muutenkaan salmiakkia leivontaan,pitää kokeilla.) Onko se 'väkevää' salmiakkia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On siinä voimakas salmiakin maku, mutta en sanoisi väkevä. Purkin kyljessä lukee leivontaan ja jälkiruokiin ja juomiin. Vodkan kanssa saa herkullisia salmareita :)

      Poista
  4. Minulla on ollut salmiakkimixeripullo kaapissa odottamassa jo muutaman kuukauden ja nyt taisi vihdoin löytyä salmiakkia rakastavalle perheelleni täydellinen resepti :) Kokeiluun menee!

    VastaaPoista