sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Punaherukkamuffinssit

Yhdet ihan parhaimmat muffinssit syntyvät punaherukoista; kirpeitä marjoja makean taikinan seassa. Tällä kertaa jäi valkosuklaasydän laittamatta, koska kaapissa ei ollut suklaata. Sen sijaan laitoin kardemummaa, joka sopii erittäin hyvin. Ohjeena perus taikinaresepti, johon voi lisätä mitä tahansa haluaa, marjoja, banaaninpaloja, omenanpaloja, suklaapaloja jne.




muffinssipelti jossa paperivuoat

11-12 kpl

100 g voita tai 1 dl juoksevaa margariinia
2 dl sokeria 
2 munaa 
3,5 dl vehnäjauhoja 
(2 tl vaniljasokeria) 
2 tl leivinjauhetta 
1 dl maitoa 
noin 5 dl punaherukoita
0,5 tl kardemummaa

Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan maidon kanssa vuorotellen. Sekoita jäiset punaherukat taikinaan. Täytä muffinssivuoat. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.


1 kommentti:

  1. Onpa mehevän näköisiä muffareita, nam!:) Sattumaa, minäkin leivoin juuri punaherukoista, ovat hyviä leivonnassa. Pidän kovasti kirpeistä marjoista, paras yhdistelmä makeaan.

    VastaaPoista