maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pääsiäiskakku

Tänä vuonna pääsiäispöytään päätyi tipukakku sitruunatäytteellä. Oikein raikasta.



18 cm irtopohjavuoka

Pohja:
3 kananmunaa 
1 dl sokeria 
1 dl vehnäjauhoja 
0,5 dl perunajauhoja 
1 tl leivinjauhetta 

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 25 min. Kokeile kypsyys tikulla.

Kostutus:
1,5 dl maito+vesi-seos

Sitruunatäyte jaettuna kakun kahteen väliin:
0,5 dl sokeria 
0,5 dl vettä 
1 sitruunan raastettu kuori 
1 sitruunan mehu 
1 rkl perunajauhoja 
2,5 dl flora vispiä 

Laita kattilaan kaikki aineet lukuun ottamatta vispiä. Sekoita hyvin ja anna kuumentua kattilassa kunnes kiehahtaa. Anna jäähtyä hyvin jääkaapissa. Vaahdota vispi ja lisää sen joukkoon hyvin jäähtynyt sitruunakiisseli.

Koristelut sokerimassaa, värit pastavärejä. Pursotukset Flora Vispiä. Kakku kuorrutettu ennen koristeluja myös ohuella kerroksella Flora Vispillä.


1 kommentti: