Tämän joulunajan neljäs kakkuni oli tämä jouluhalko. Resepti täältä makeaa.fi sivulta. Tykkäsin tästä paljon, täyte oli hyvää ceylonkanelilla ja vehnätön taikina pehmeää. Kuorrutuksen suklaan temperointi onnistui hyvin ja suklaa napsahteli kivasti suussa. Mutta kakun leikkaaminen paloiksi oli pitkien suklaalastujen takia hankalaa.
sunnuntai 28. joulukuuta 2025
Kanelimoussekakku kinuskilla
Tänä jouluna kokeilin tehdä makeaa.fi sivun kanelijuustokakun. Resepti tuon linkin takana. Täyte oli todella hyvää. Kinuskikuorrutteen kanssa makean makuinen kakku.
Ranskalainen jouluhalko
Ranskalainen jouluhalko tonttuisella koristelulla. Tehty samalla tavalla kuin pari vuotta sitten, tosin nyt kuorrutteessa vähän enemmän kaakaojauhetta, rommia ja kahvia. Resepti täällä.
torstai 25. joulukuuta 2025
Paistettu luumujuustokakku
Resepti on otettu With chocolate chips-instagram-tililtä. Tällä herkuteltiin joulun aikaan. Kakussa on samettinen koostumus suussa. Pieni pala riittää, koska on todella täyttävää.
Alkuperäisen ohjeen maissitärkkelyksen korvasin perunajauhoilla.
20 cm irtopohjavuoka
Pohja:
200 g digestivekeksejä
80 g voita
Murskaa keksit ja sekoita siihen sula voi. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja painele keksivoi-seos pohjalle ja reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin.
Luumukerros:
Puoli purkki paistonkestävää luumumarmeladia
Levitä marmeladi pohjan päälle.
Täyte:
400 g tuorejuustoa
3 munaa
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
3 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja/maissitärkkelystä
200 g ranskankermaa
Notkista tuorejuusto. Lisää munat, sokeri, sitruunan mehu, vaniljasokeri. Sekoita lusikalla. Lisää perunajauho ja sekoita. Lisää ranskankerma ja sekoita juuri ja juuri tasaiseksi. Kaada pohjan ja luumumarmeladin päälle. Kopistele pois ilmakuplat pöytäpintaa vasten.
Paista 175 asteessa 60 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä luukku raolleen ja pidä kakkua uunissa vielä 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä. Irroita vuoasta, siirrä jääkaappiin.
Tarjoa seuraavana päivänä jääkaappikylmänä.






