keskiviikko 30. heinäkuuta 2025

Mustikkapiirakkajuustokakku

Tämä resepti on Kakkukatrin kirjasta. Tein täytteen puolikkaana eli alla ohje miten tein.



18 cm irtopohjavuoka

Mustikkapiirakka:

1 muna

0,75 dl sokeria

1 dl kermaa

50 g juoksevaa margariinia

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 dl tuoreita mustikoita


Juustokakku:

2 dl vispikermaa

150 g tuorejuustoa

150 g valkosuklaata


Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää kerma, juokseva ja kuivat aineet. Sekoita. Kaada vuokaan. Paista n.25-30 min. Anna jäähtyä täysin.

Sekoita jäähtynyt sulatettu suklaa sekoitettuun tuorejuustoon. Lisää vispattu kerma.

Kaada pohjan päälle ja tasoita. Anna jäähtyä 4 tuntia 

torstai 24. heinäkuuta 2025

Maailman parhaat browniet

Otsikon mukaisesti tämä todellakin meni omien maistamieni browniesien kärkeen. Ohje on Viimeistä murua myöten--blogista täältä. Tein puolitetun annoksen.




15x20 cm vuoka.

112,5 g voita
100 g sokeria
100 g fariinisokeria
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta (van houten)
0,5 tl suolaa
125 g tummaa suklaata (taloussuklaa)

Sulata voi mikrossa varovasti ja anna jäähtyä.
Pilko suklaa veitsellä karkeasti.
Sekoita sokerit ja munat vispilällä käsin sekaisin. Lisää jäähtynyt voi ja sekoita. Lisää siivilällä jauhot ja kaakaojauhe ja sekoita. Lisää suola ja 3/4 osaa suklaamurskasta ja sekoita.
Kaada leivinpaperoituun vuokaan. Ripottele pinnalle loput suklaasta.
Paista kunnes tikkuun ei jää nestemäistä taikinaa. Tikkuun kuuluu jäädä tahmeaa taikinaa. Paistoaika on noin 15-25 minuuttia riippuen uunista ja browniesien paksuudesta.
Tarjoa haaleana tai huoneenlämpöisenä tai  jääkaappikylmänä.