keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Dulce de leche brownies

Wicked Sweet Kitchen-blogin ohje mutta pienennettynä. Taivaallisia brownieita; tahmaisen suklaisia ja kinuskimaisen makeita ja suussasulavia ja ihan parhaita! Sopivat syötäväksi lähes suoraan uunista tai sitten kylminä. Näitä voi myös pakastaa.





15x20 cm suorakaiteen muotoinen lasivuoka

noin 12-15 palaa

75 g voita 
100 g tummaa suklaata 
3 rkl tummaa kaakaojauhetta 
2 kananmunaa 
1,5 dl sokeria 
0,25 tl suolaa 
1,5 dl vehnäjauhoja
noin 2/3 kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa  vuoka leivinpaperilla. Paloittele suklaa. Sulata voi mikrossa. Lisää suklaa ja sekoita kunnes seos on tasaista. Tarvittaessa käytä mikrossa hetken aikaa. Lisää myös kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. 

Kun on seos on jäähtynyt lisää sokeri ja suola ja sekoita että sokeri sulaa. Lisää kananmunat yksitellen taikinan sekaan, sekoita jokaisen jälkeen. Kääntele lopuksi jauhot sekaan. Levitä brownie-taikinasta vuokaan puolet ja levitä päälle puolet kinuskiksi keitetystä kondensoidusta maidosta, päälle loput taikinasta ja vielä loput kinuskit. Marmoroi vähän lusikalla kerroksia sekaisin. Paista brownieta keskellä uunia n. 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.

lauantai 4. huhtikuuta 2015

Kardemumma-mazariinikakku

Ohje uusimmasta Leivotaan-lehdestä. Laitoin vain fariinisokerin tilalta koko määrän tavallista sokeria ja pienensin mantelimassan määrän sopimaan yhteen mantelimassapötköön. Tein myös suklaakuorrutteen kakun päälle jota alkuperäisessä ei ollut. Hirmu hyvää pehmeätä ja makeata kakkua. Mukavaa Pääsiäistä!




leipävuoka

Kakku:
100 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
150 g mantelimassaa

Kuorrute:
0,5 dl kuohukermaa
50 g tummaa suklaata
1 tl voita

strösseleitä

Raasta mantelimassa. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita yhteen vehnäjauho, leivinjauhe ja kardemumma ja kääntele sekaan voisulan ja manterimassaraasteen kanssa. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 180 asteessa noin 40 min. Kumoa.

Tee kuorrute kuumentamalla kerma kattilassa ja lisäämällä suklaa paloina. Sekoittele ja lämmitä lisää että suklaa sulaa kokonaan ja lisää voinokare ja sekoita tasaiseksi. Kaada jäähtyneen kakun päälle ja koristele esimerkiksi strösseleillä. Säilytä kakku huoneenlämmössä.