Herkullista kinuskinmakuista juustokakkua. Resepti Kinuskikissalta. Koristelin puolukoilla.
Pohja
50 g digestivekeksejä
35 g suolakeksejä
50 g voita
Täyte
1 liivatelehti
1,5 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
100 g tuorejuustoa
100 g (puoli purkkia) valio kinuskikreemiä
1 rkl vettä liivatelehden sulatukseen
Pinnalle
100 g (puoli purkkia) valio kinuskikreemiä
puolukoita
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 16 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna kalvolla saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin.
Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa.
Painele seos vuoan pohjalle ja noin 2-4 cm:n verran reunoille.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon suola, tuorejuusto ja kinuskikreemi.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita täytevaahdon joukkoon.
Levitä täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Levitä täytteen päälle kinuskikreemi. Ripottele päälle puolukat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti