Resepti täältä. Simppeli ja niin hyvää! Saman piirakan olen kokeillut raparperilla ja hasselpähkinällä.
Vuokaan
- 500 gomenaa (esim. Jonagold)
- 1/2 dljuoksevaa margariinia
- 3/4 dlfariinisokeria
- 1 dlPirkka mantelirouhetta
Taikina
- 2 1/2 dlvehnäjauhoja
- 2 dlsokeria
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlvanilliinisokeria
- 1 tlkanelia
- 2kananmunaa
- 1 1/2 dljuoksevaa margariinia
- Kuori ja kuutioi omenat. Levitä margariini, fariinisokeri, mantelirouhe ja omenakuutiot kakkuvuoan (halk. 24 cm) pohjalle.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munat ja margariini sekoittaen. Levitä taikina omenapalojen päälle vuokaan.
- Paista 175-asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti