keskiviikko 30. heinäkuuta 2025

Mustikkapiirakkajuustokakku

Tämä resepti on Kakkukatrin kirjasta. Tein täytteen puolikkaana eli alla ohje miten tein.



18 cm irtopohjavuoka

Mustikkapiirakka:

1 muna

0,75 dl sokeria

1 dl kermaa

50 g juoksevaa margariinia

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 dl tuoreita mustikoita


Juustokakku:

2 dl vispikermaa

150 g tuorejuustoa

150 g valkosuklaata


Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää kerma, juokseva ja kuivat aineet. Sekoita. Kaada vuokaan. Paista n.25-30 min. Anna jäähtyä täysin.

Sekoita jäähtynyt sulatettu suklaa sekoitettuun tuorejuustoon. Lisää vispattu kerma.

Kaada pohjan päälle ja tasoita. Anna jäähtyä 4 tuntia 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti